Kansainvälisillä vesillä

Kanadalaiset kokit opettamassa opiskelijoita ravintola Morttelissa. Saksalainen asiantuntijaryhmä perehtymässä suomalaiseen ammatilliseen erityisopetukseen. Verkkokokouksia maailmalle. Luovilaisia työelämäjaksoilla Ruotsissa ja Espanjassa. Opiskelijat valmentautumassa työssäoppimisjaksoihin Ranskassa ja Saksassa.  Tältä näyttää tuleva viikko, ja koko syksy on vilkasta kansainvälistä toimintaa.

Luovissa on järjestelmällisesti kehitetty kansainvälistä toimintaa osana oppimista ja koulutuksen kehittämistä. Olemme aktiivisesti parantaneet opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden laatua yhdessä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa vertaisarviointihankkeessa, joka päättyy ensi viikolla. Toisen tavasta tehdä ja toimia oppii aina myös itse. Ja samalla virkistyy kansainvälinen toiminta osana oppilaitoksen strategiaa.

Tavoitteenamme on antaa kaikille opiskelijoille kansainvälisen osaamisen perustaidot, mikä toteutuu arjessa esimerkiksi vierailujen ja tapahtumien kautta. Pian käynnistyy koko marraskuun kestävä tempaus.  Luovin opiskelijaryhmät eri puolilla Suomea osallistuvat yhdessä ranskalaisten, italialaisten ja marokkolaisten opiskelijoiden kanssa projektiin, jossa tuetaan ompelijan ammattiin opiskelevia nuoria Kongon demokraattisessa tasavallassa. Kotikansainvälisyyttä parhaimmillaan.

Kansainvälinen opintopolku voi viedä myös ulkomaille työssäoppimaan. Erasmus + -ohjelman liikkuvuusperuskirja antaa raamit jaksojen pitkäjänteiseen suunnitteluun ja toteutukseen. Uusia työpaikkoja kartoittavat ulkomaan työelämäjaksoille valitut luovilaiset, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia opiskelijoillemme.  Hyöty henkilökunnan kansainvälisestä osaamisesta tulee aina myös opiskelijoille.

kv-leipurit01

Kansainvälinen opintopolku voi viedä myös ulkomaille työssäoppimaan.

Laatu syntyy arjen työstä. Se on teemana ensi viikolla järjestettävässä eurooppalaisessa ammatillisen koulutuksen konferenssissa. Kansainvälisyyden merkitys osana oppimista on onneksi ymmärretty suomalaisessa ammatillisessa koulutuksessa myös strategiatasolla. Kansainvälisyys on arjen tekoja. Erikokoisia ja erinäköisiä, jokaiselle sopivasti.

Mari Kontturi
Kansainvälisyyskoordinaattori

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.