Meininkiä ja menestystä menetelmillä

Hanke toteutettiin ajalla 11.4.2017-31.12.2018.

Uudistuva ammatillinen koulutus edellyttää opetus- ja ohjaushenkilöstöltä uudenlaisia tietoja, taitoja ja asennetta. Ammattiopisto Luovin ja JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteishankkeessa tartutaan ajankohtaisiin teemoihin ja kehitetään erityisopetukseen ja pedagogisiin menetelmiin liittyvää osaamista hyvällä ja iloisella meiningillä! Voit osallistua yksittäisiin tai useampiin koulutusosioihin. Koulutukset ovat OPH:n rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujalle maksuttomia.

Motivoivaa meininkiä 2 op

Oppimisen tulisi olla innostavaa läpi elämän, ja myös työelämässä tarvitaan innostuneita osaajia. Mikä tahansa tieto vanhenee nopeasti, mutta omasta työstään innostunut ja motivoitunut ammattilainen haluaa myös kehittyä sekä kehittää omaa osaamistaan ja työtään. Siksi myös ammatillisen koulutuksen tulisi tukea opiskelijan innostusta ja sisäistä motivaatiota. Erityisen tärkeää se on, jos opiskelijalla on opintiellään haasteita tai erityisen tuen tarve.

Motivaatioon ja innostukseen liittyy myös omien vahvuuksien tunnistaminen. Jokaisen nuoren tulisi koulupolkunsa aikana saada selville, missä hän on hyvä. Vahvuudet eivät löydy vain perinteisistä oppiaineista, vaan monenlaisia taidoista, kyvyistä sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista. Vahvuuksien kautta rakentuu yksilöllinen polku työelämään ja hyvään elämään – ihan jokaisella opiskelijalla.

Miten voin opettajana/ohjaajana innostaa ja ja vahvistaa opiskelijan motivaatiota? Mistä löytyvät yksilölliset vahvuudet? Mistä itse löydän innostuksen arkeen? Tässä osallistavassa valmennuksessa tutustumme opiskelijan motivaation vaikuttaviin tekijöihin sekä miten niitä voi opetuksen ja ohjauksen keinoin vahvistaa. Motivoivaa meininkiä -koulutuskokonaisuudessa tutustut ajankohtaisiin motivaatio- ja voimaantumisteorioihin sekä niiden pohjalta kehitettyihin toiminnallisiin harjoituksiin, joita voi hyödyntää omassa opetus- ja ohjaustyössä ja HOKS-työkaluna.

Kahden opintopisteen laajuinen koulutusosio koostuu verkkoalustuksista sekä yhdestä toiminnallisesta lähipäivästä tehtävineen.  Kouluttajina toimivat koulutuskoordinaattori Tarja Järvi sekä muita Ammattiopisto Luovin asiantuntijoita.

Sisältöjä

  • Motivaation lähtökohdat
  • Kohtaan, ohjaan, motivoin – näkökulmia opetus- ja ohjaustyöhön
  • Oppimisympäristöt ja motivoivat pedagogiset ratkaisut
  • Motivoiva ohjaus ja toiminnalliset menetelmät

Lue lisää ja tutustu linkkeihin sivuilla Motivaation jäljillä
Tutustu myös koulutuksen sisältöön johdattelevaan videoon Motivoiva ja  yhteisöllinen ohjaus

 

Erityistä meininkiä menetelmillä 2 op

Opiskelijoiden moninaisuus lisääntyy, ja erityinen tuki on arkipäivää kaikissa ammatillisissa oppilaitoksissa. Oikea-aikainen tuki ja yksilölliset ratkaisut varmistavat jokaiselle opiskelijalle tasavertaiset mahdollisuudet oppimiseen ja työelämään. Miten ammatillisen erityisopetuksen menetelmät ja ratkaisut voisivat auttaa arjessa? Miten tukea ja ohjata opiskelijan oppimista ja yksilöllisiä polkuja käytännössä?

Kahden opintopisteen laajuinen koulutusosio toteutetaan kokonaan verkossa. Osio koostuu verkkoalustuksista ja itsenäisestä työskentelystä. Voit ilmoittautua mukaan milloin vain ja suorittaa osion omaan tahtiin. Kouluttajina toimivat Ammattiopisto Luovin asiantuntijat.

Sisältöjä

  • Kohtaaminen ja ohjaaminen opiskelijatyössä
  • Miten tuen kaikkien opiskelijoiden oppimista?
  • Ohjauksen ja pedagogisen tuen tarpeen arviointi
  • Toiminnanohjauksen tukeminen
  • Osallisuutta vahvistava yksilöllinen ohjaus

Toteutus

Verkkokoulutuskokonaisuus on suoritettavissa vuoden 2018 aikana
Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä. Saat paluuviestinä tarkemmat ohjeet.
Katso koulutuksen esittelyvideo tästä linkistä

 

Tutustu ja ilmoittaudu Meininkiä ja menestystä menetelmillä -hankkeen muihin koulutuksiin JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun sivuilla!

 

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.