Meininkiä ja menestystä menetelmillä

Uudistuva ammatillinen koulutus edellyttää opetus- ja ohjaushenkilöstöltä uudenlaisia tietoja, taitoja ja asennetta. Ammattiopisto Luovin ja JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteishankkeessa tartutaan ajankohtaisiin teemoihin ja kehitetään erityisopetukseen ja pedagogisiin menetelmiin liittyvää osaamista hyvällä ja iloisella meiningillä! Voit osallistua yksittäisiin tai useampiin koulutusosioihin. Koulutukset ovat OPH:n rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujalle maksuttomia.

Motivoivaa meininkiä 2 op

Oppimisen tulisi olla innostavaa läpi elämän, ja myös työelämässä tarvitaan innostuneita osaajia. Mutta miten herättää ja ylläpitää opiskelijan motivaatiota? Miten erityistä tukea tarvitseva opiskelija innostuu ja motivoituu opiskeluun? Minkälaisia käytännön keinoja opettajalla tai ohjaajalla on opiskelijoiden motivaation tukemiseen?

Motivoivaa meininkiä -koulutuskokonaisuus perustuu ajankohtaisiin motivaatio- ja voimaantumisteorioihin sekä niiden pohjalta kehitettyihin toiminnallisiin harjoituksiin, joita voi hyödyntää omassa opetus- ja ohjaustyössä ja HOKS-työkaluna. Koulutuksessa tutustut käytännönläheisesti ja kokemuksellisesti opiskelijan motivaatiota vahvistaviin yksilö- ja ryhmävalmennusmenetelmiin ja voimaantumisen itsearviointityökaluun. Koulutukseen sisältyy verkkoalustus, yksi toiminnallinen lähipäivä sekä omien itsearviointien tekeminen. Koulutuksesta saat valmiin Mun reitti -harjoitus- ja tehtäväpaketin sekä työkirjan/reittioppaan..

Kahden opintopisteen laajuinen koulutusosio koostuu verkkoalustuksista, yhdestä toiminnallisesta lähipäivästä sekä itsenäisestä ja verkkotyöskentelystä. Kouluttajina toimivat Ammattiopisto Luovin asiantuntijat Riina Karvonen ja Henna Ijäs.

Sisältöjä

  • Motivaation ja voimaantumisen lähtökohdat
  • Kohtaan, ohjaan, motivoin – näkökulmia opetus- ja ohjaustyöhön
  • Vahvuuksille rakentuva yksilöllinen opintopolku
  • Motivoiva ohjaus ja toiminnalliset menetelmät

Alueelliset toteutukset

Turku 19.4.2018, ilmoittautuminen on päättynyt!
Tampere 20.4.2018, ilmoittautuminen on päättynyt!

Katso koulutuksen esittelyvideo tästä linkistä
Tutustu myös koulutuksen sisältöön johdattelevaan videoon Motivoiva ja  yhteisöllinen ohjaus

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Sanna Wenström, p. 040 3193 326, sanna.wenstrom(a)luovi.fi

 

Erityistä meininkiä menetelmillä 2 op

Opiskelijoiden moninaisuus lisääntyy, ja erityinen tuki on arkipäivää kaikissa ammatillisissa oppilaitoksissa. Oikea-aikainen tuki ja yksilölliset ratkaisut varmistavat jokaiselle opiskelijalle tasavertaiset mahdollisuudet oppimiseen ja työelämään. Miten ammatillisen erityisopetuksen menetelmät ja ratkaisut voisivat auttaa arjessa? Miten tukea ja ohjata opiskelijan oppimista ja yksilöllisiä polkuja käytännössä?

Kahden opintopisteen laajuinen koulutusosio toteutetaan kokonaan verkossa. Osio koostuu verkkoalustuksista ja itsenäisestä työskentelystä. Voit ilmoittautua mukaan milloin vain ja suorittaa osion omaan tahtiin. Kouluttajina toimivat Ammattiopisto Luovin asiantuntijat.

Sisältöjä

  • Kohtaaminen ja ohjaaminen opiskelijatyössä
  • Miten tuen kaikkien opiskelijoiden oppimista?
  • Ohjauksen ja pedagogisen tuen tarpeen arviointi
  • Toiminnanohjauksen tukeminen
  • Osallisuutta vahvistava yksilöllinen ohjaus

Toteutus

Verkkokoulutuskokonaisuus on suoritettavissa vuoden 2018 aikana
Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä. Saat paluuviestinä tarkemmat ohjeet.
Katso koulutuksen esittelyvideo tästä linkistä

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Sanna Wenström, p. 040 3193 326, sanna.wenstrom(a)luovi.fi

 

Tutustu ja ilmoittaudu Meininkiä ja menestystä menetelmillä -hankkeen muihin koulutuksiin JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun sivuilla!

 

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.