Liperin yksikön asuntola

Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä on kolme asuntolarakennusta Albert, Bertta ja Huttula, joissa on tuettua ja ohjattua asumista. Asuntolapaikan tarve ja asumiseen tarvittava tuki arvioidaan yksilöllisesti, opiskelijan tarpeet huomioiden.

Asuntolapaikkoja on rajoitetusti ja niitä voidaan myöntää ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla on pitkä koulumatka tai hankalat kulkuyhteydet. Asuntolapaikkaa haetaan erikseen lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolassa asuminen on maksutonta. Asuntolan huoneet ovat kahden hengen huoneita. Asuntola on suljettuna viikonloppuisin ja oppilaitoksen loma-aikoina.

Asuntolassa asuminen on valmentautumista omaan elämään. Opiskelijat harjoittelevat asuntolassa arkielämän taitoja mm. vastaavat oman huoneensa siivouksesta. Ohjaajat ovat opastamassa ja ohjaamassa opiskelijoita asumisen ja vapaa-ajan taidoissa. Ohjaaja on paikalla asuntolassa myös yöaikaan.

Huonevarustus

  • huonekohtaiset wc- ja suihkutilat
  • peruskalusteet
  • liina- ja vuodevaatteet sekä pyyhkeet
  • maksuton nettiyhteys

Yhteiset tilat

  • keittiö
  • pyykkitupa
  • erilliset vapaa-ajan tilat vaihtelevilla varusteluilla

Vapaa-aika ja harrastaminen

Liperin yksikön asuntolassa on yhteisiä vapaa-ajantiloja, joissa järjestetään monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Opiskelijat osallistuvat vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Järjestettyä toimintaa voi olla esimerkiksi yhteiset tapahtumat, retket, erilaiset aktiviteetit kuten sähly, bänditoiminta ja kuviskerho.

Liikunta- ja kuntosali ovat opiskelijoiden käytössä erikseen ilmoitettujen aikojen mukaisesti. Liperin kunnan ylläpitämä uimahalli Luovin tiloissa aukeaa 1.9.2019. Tarkemmat aukioloajat ja hinnat ilmoitetaan myöhemmin.

Osana vapaa-ajan toimintaan toteutetaan 14-25 -vuotiaille nuorille suunnattua kansainvälistä Avartti-harrastusohjelmaa sekä Tutor-toimintaa.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.