Liperin yksikön asuntola

Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä on kolme asuntolarakennusta Albert, Bertta ja Huttula, joissa on tuettua, ohjattua ja osittain itsenäistä asumista. Asuntolapaikan tarve ja asumiseen tarvittava tuki arvioidaan yksilöllisesti, opiskelijan tarpeet huomioiden.

Asuntolapaikkoja on rajoitetusti ja niitä voidaan myöntää ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla on pitkä koulumatka tai hankalat kulkuyhteydet. Asuntolapaikkaa haetaan erikseen lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolassa asuminen on maksutonta. Asuntolan huoneet ovat kahden hengen huoneita. Asuntola on suljettuna viikonloppuisin ja oppilaitoksen loma-aikoina.

Asuntolassa asuminen on valmentautumista omaan elämään. Opiskelijat harjoittelevat asuntolassa arkielämän taitoja mm. vastaavat oman huoneensa siivouksesta. Ohjaajat ovat opastamassa ja ohjaamassa opiskelijoita asumisen ja vapaa-ajan taidoissa. Ohjaaja on paikalla asuntolassa myös yöaikaan.

Huonevarustus

  • peruskalusteet
  • vuodevaatteet
  • maksuton internet-yhteys
  • yhteinen keittiö
  • pyykkitupa yleisissä tiloissa

Vapaa-aika ja harrastaminen

Liperin yksikkö järjestää monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Liikunta- ja kuntosali ovat opiskelijoiden käytössä iltaisin. Opiskelijat osallistuvat vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Järjestettyä toimintaa ovat olleet esimerkiksi yhteiset tapahtumat, retket, erilaiset kerhot, musiikkiryhmät, sähly ja kuntosali. Asuntolassa on myös yhteisiä oleskelutiloja.

Osana vapaa-ajan toimintaan toteutetaan 14-25 -vuotiaille nuorille suunnattua kansainvälistä Avartti-harrastusohjelmaa.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.