Liperin yksikön asuntola

Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä on kolme asuntolarakennusta Albert, Bertta ja Huttula, joissa on tuettua ja ohjattua asumista. Asuntolapaikan tarve ja asumiseen tarvittava tuki arvioidaan yksilöllisesti, opiskelijan tarpeet huomioiden.

Asuntolapaikkoja on rajoitetusti ja niitä voidaan myöntää ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla on pitkä koulumatka tai hankalat kulkuyhteydet. Asuntolapaikkaa haetaan erikseen lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolassa asuminen on maksutonta. Asuntolan huoneet ovat kahden hengen huoneita. Asuntola on suljettuna viikonloppuisin ja oppilaitoksen loma-aikoina.

Asuntolassa asuminen on valmentautumista omaan elämään. Opiskelijat harjoittelevat asuntolassa arkielämän taitoja mm. vastaavat oman huoneensa siivouksesta. Ohjaajat ovat opastamassa ja ohjaamassa opiskelijoita asumisen ja vapaa-ajan taidoissa. Ohjaaja on paikalla asuntolassa myös yöaikaan.

Liperin yksikön asumisen ja vapaa-ajan opas

Huonevarustus

  • huonekohtaiset wc- ja suihkutilat
  • peruskalusteet
  • liina- ja vuodevaatteet sekä pyyhkeet
  • maksuton nettiyhteys

Yhteiset tilat

  • keittiö
  • pyykkitupa
  • erilliset vapaa-ajan tilat vaihtelevilla varusteluilla

Vapaa-aika ja harrastaminen

Liperin yksikkö tukee ja järjestää opiskelijoille monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa asumiseen ja opiskeluun liittyen sekä hyödyntäen lähialueiden vapaa-ajan toimintojen tarjontaa. Vapaa-ajan toiminnasta tiedotetaan ilmoitustauluilla tai Wilman tiedotteessa (Wiikkis).

Opiskelijat osallistuvat vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Järjestettyä toimintaa ovat olleet esimerkiksi yhteiset tapahtumat ja teemaillat, erilaiset kerhot, musiikkiryhmät, sähly ja kuntosali.

Osana vapaa-ajan toimintaan toteutetaan 14-25 -vuotiaille nuorille suunnattua kansainvälistä Avartti-harrastusohjelmaa sekä Tutor-toimintaa.

Yksikössä sijaitseva Liperin kunnan ylläpitämä uimahalli Liprakan tiedot aukioloajoista ja hinnoista.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.