Kysymyksiä & vastauksia

Tällä sivulla voit esittää opiskeluun, koulutuksiin ja hakemiseen liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiin vastataan arkisin vuorokauden kuluessa. Kysymys julkaistaan yhtä aikaa vastauksen kanssa. Nimi ja sähköpostiosoite -kenttien sisältöä ei näytetä julkisesti. Sivuston ylläpito näkee antamasi sähköpostiosoitteen.

Koulutustarjontaan ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa myös Luovin hakupalvelut.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asuntola

Onko asuntolassa myös mahdollisesti saatavilla yhden hengen huoneita?

Asuntoloissa on pääasiassa kahden hengen huoneita. Jos asuntolassa on tilaa ja hakijalla on jokin erityinen peruste tai tarve omalle huoneelle, niin silloin voi mahdollisesti saada myös yhden hengen huoneen. Yhden hengen huoneen tarpeesta olisi lisäksi hyvä esittää lääkärinlausunto tai muu selvitys.

Asuntolapaikkaa haetaan opiskelijavalinnan yhteydessä tai  opiskeluaikana. Myönnetystä asuntolapaikasta tehdään päätös määräajaksi. Lisätietoja paikkakunnista, joilla on asuntola.

Opiskelijaterveydenhuolto

Missä Luovin opiskelijaterveydenhuolto on järjestetty?

Tiedot opiskeluterveydenhuollosta ja muuta käytännöntietoa liittyen opiskeluun, asumiseen ja vapaa-ajantoimintaan sekä lukuvuoden työ- ja loma-ajat ovat paikkakuntakohtaisissa Opiskelijan oppaissa.

Luovin henkilöstön yhteystiedot löytyvät henkilöhaulla.

Hakuaika

Milloin Luovissa on hakuaika?

Luovin opiskelijaksi voi hakea kahdella tavalla:

  1. Syksyllä alkavaan koulutukseen haetaan yhtä aikaa muiden ammatillisten erityisoppilaitosten kanssa: Haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen on  14.3.-4.4.2018.

2.  Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa sekä kesken lukuvuoden myös käynnissä olevien koulutusten vapautuville opiskelupaikoille.

Katso hakuohjeet! Lisätietoja tarvittaessa: hakutoimisto(a)luovi.fi tai 040 319 3352.

 

 

peruutuspaikkoja

Hain syksyllä alkavaan koulutukseen. Postista tuli kirje, että olen varasijalla. Tuleeko mahdollinen ilmoitus valitulle linjalle pääsemisestä automaattisesti peruutusten sattuessa, vai pitääkö sitä paikkaa kysellä itse ja jos, niin missä kohdassa kesää?  Voiko peruutuspaikkoja hakea eri puolelta kuin varsinaisen haun paikkoja?

Jos hakija nousee valituksi varasijalta, tieto valinnasta tulee automaattisesti täältä koululta käsin kirjeellä. Varasijat ovat voimassa 17.8.2018 saakka, johon saakka tilanne saattaa elää.

Kevään haun päätyttyä voi hakea vielä jatkuvassa haussa koulutuskalenterissa.

Opiskelijavalinnat

Hei

Näkyykö opiskelijavalinnat teidän kotisivuilla?

Julkaisemme luovi.fi -sivustolla aikaisintaan14.6.2018 niiden opiskelijaksi valittujen nimet, ketkä ovat antaneet siihen luvan.

Kaikille hakijoille tulee postissa aikaisintaan 14.6.2018 kirje opiskelijavalinnan tuloksesta.

 

Haku opiskeluun

Hei, miten haen opiskelemaan kiinteistöpuolelle? Ja miten saan hakupaperit, jotta voisin hakea ammattiin?

Ammatilliseen peruskoulutukseen haetaan erityisoppilaitosten yhteisessä haussa sähköisesti Opintopolun kautta. Varsinainen hakuaika päättyi 5.4.2017.  Tämän haun varasijat ovat voimassa 20.9.2017 saakka.

Lisähaku niihin koulutuksiin, joihin on jäänyt mahdollisia vapaita paikkoja avautuu 16.6.2017. Syksyllä avautuu jälleen jatkuva haku kaikkiin koulutuksiin.

Kaikki haussa olevat koulutukset sekä hakuohjeet näet Opintopolusta tai koulutuskalenterista. Huomaathan, että aikuiskoulutukseen on omat hakuajat.

Koulukirjat

Pitääkö oppikirjat kustantaa itse vai saako ne koulusta?

Opiskelu Luovin ammatillisessa peruskoulutuksessa on maksutonta.

Saat käyttöösi opinnoissa tarvittavat oppikirjat ja opiskeluvälineet sekä opiskelumateriaalit ja työvaatetuksen. Lounas koulupäivinä on maksuton.

Lisätietoja opiskelusta eri paikkakunnilla saat opiskelijan oppaista.

 

Koulutuskokeilun hinta

Maksaako teillä koulutuskokeilu?

Ammattiopisto Luovin koulutuskokeilut (sisältäen lounaat ja yöpymisen oppilaitoksen asuntolassa) ovat maksuttomia 1.1.2017 alkaen. Kokeilupäivinä aamu- ja iltapalat sekä päivällinen ovat maksullisia.

Katso lisätietoja täältä: https://luovi.fi/hakijalle/koulutuskokeilu/

koulutus

Olen 43-vuotias naishenkilö, voiko tämän ikäinen hakea enään teille opiskelemaan? Itselläni on terveydellinen vaiva, jonka takia en voi hakea kaikkea töitä. Mitä liitteitä pitää olla? Ja mitä tukea maksetaan jos tämän ikäinen ihminen lähtee opiskelemaan? Pitääkö olla lääkärin b-lausunto

Etusijalla ammatillisen peruskoulutuksen valinnoissa ovat alle 25-vuotiaat, vailla ammatillista tutkintoa olevat hakijat.

Kuitenkin voimme valita kaiken ikäisiä opiskelijoita. Tähän vaikuttaa hakijan erityisopetuksen tarve ja peruste. Tärkein tarvittava liite on juuri esimerkiksi lääkärin b-lausunto.

Raha-asioissa kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi Kelaan tai TE-palveluihin.

Meillä on myös aikuiskoulutuksena esimerkiksi ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta sekä oppisopimuskoulutusta. Lisätietoa aikuiskoulutuksesta https://luovi.fi/hakijalle/ammatti-ja-erikoisammattitutkinnot/ tai yleisesti koulutustarjonnastamme https://opintopolku.fi/wp/fi/.

Milloin syksyn linjoille hakeneet saa tiedon?

Jos haen kevään 2017 haussa, niin milloin tieto pääsystä koulutukseen tulee?

Valintojen tulokset julkaistaan hakijoille aikaisintaan 15.6.2017.  Kaikille hakijoille tulee postissa valintapäätös kirjallisena.

Tämä aikataulu koskee kaikkia ammatillisen perustutkintokoulutuksen sekä Valma ja Telma koulutuksen valintoja.

Valittujen nimet julkaistaan myös www-sivuillamme. Edellyttäen, että hakija on antanut luvan nimensä julkaisemiseen.

Luentomateriaalit

Mistä teidän sivuiltanne löytyy luentomateriaalit?

Erkkaa verkossa -luentojen luentomateriaalit löytyvät www-sivuiltamme kohdasta http://luovi.fi/asiantuntijapalvelut/erkkaa-verkossa-luennot/

Samat liitteet

Hakija on hakenut jo aiempina vuosina ja liitteet toimitettu silloin. Onko nyt tarpeellista lähettää samoja esim. opettajan lausuntoja, hojkseja yms. uudelleen?  Lääkärinlausunto on nyt uusi.

Jos hakija on hakenut viime keväänä tai myöhemmin (korkeintaan n. vuosi sitten), silloin liitteet löytyvät vielä meiltä. Samoja lausuntoja ei tarvitse lähettää uudelleen.

Kuitenkin kaikki uudet liitteet, kuten mainitsemasi ajantasainen lääkärinlausunto, on hyvä toimittaa hakemuksen liitteeksi.

Hakemuksen liitteet

Jos haen Luovissa useampaan yksikköön/koulutukseen, pitääkö liitteet toimittaa jokaiseen yksikköön/koulutukseen erikseen?

Yhdet liitteet/hakija riittävät, vaikka hakisit Luovissa useampaan hakutoiveeseen. Liitteet toimitetaan osoitteeseen:

Ammattiopisto Luovi
Hakutoimisto
PL 389
90101 Oulu

B-lausunto

Voiko hakua varten toimitettu lääkärin B-lausunto olla vuoden vanha vai pitääkö sen olla uudempi?

Suositus on, että opiskelua varten laadittu B-lausunto olisi korkeintaan vuoden vanha.

Aikuisen opiskelu ammatillisessa perustutkinnossa

Onko aikuisen (38v.) mahdollista opiskella teillä ammatilliseen perustutkintoon, esimerkiksi varastonhoitaja?

Opiskelijavalinnassa etusijalla ovat nuoret, vailla ammatillista tutkintoa olevat hakijat. Kuitenkin ammatillisiin perustutkintoryhmiin voidaan valita kaiken ikäisiä opiskelijoita. Erillisiä aikuisten perustutkintoryhmiä meillä ei ole. Opiskelijaksi valittavalla tulee olla erityisopetuksen peruste. Esimerkiksi terveydellinen haitta tai muu syy.

Koulutusmahdollisuudet Ammattiopisto Luovissa

Tyttärelläni on jo aikaisempi tutkinto (verhoilijalinja, vajaa kolme vuotta sitten). Hän ei ole työllistynyt, koska näitä verhoilijan paikkoja on täällä Oulun seudulla kovin vähän. Olisikohan hänellä mahdollisuutta kouluttautua siellä Luovilla johonkin muuhun alaan (esim. kokki tai kodinhoitaja), jos hän hakisi yhteishaun kautta teiltä opiskelupaikkaa?

Ammatillisten erityisoppilaitosten haussa (15.3.–5.4.2017) voi hakea, vaikka olisi jo aikaisempi tutkinto. Hakemuksen liitteeksi tulee liittää selvitys siitä, miksi hakee toiselle alalle.

Liitteet / Erityisen tuen tarve

Millaisia liitteitä erityisen tuen tarpeesta pitää esittää hakuvaiheessa?

Hakemuksen liitteiksi käyvät lääkärin B-lausunto tai muu selvitys erityisen tuen tarpeesta, esimerkiksi psykologin lausunto, erityisopettajan lausunto tai kuntoutustutkimuslausunto.

Luovin hakuaika

Milloin Luovissa on hakuaika?

Haku syksyllä 2017 alkavaan ammatilliseen peruskoulutukseen on 15.3.–5.4.2017 osoitteessa opintopolku.fi. Tutustu Luovin koulutustarjontaan koulutushaun avulla.

Ammatillisten erityisoppilaitosten haku toteutetaan omana hakukokonaisuutenaan Yhteishaun päättymisen jälkeen.

Ammatillisten erityisoppilaitosten haussa ovat mukana:

  • ammatillinen peruskoulutus
  • ammatilliseen perustutkintoon valmentava koulutus eli VALMA
  • työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus, eli TELMA.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.