Opintojen tukeminen

Luovin opettajat, opinto-ohjaajat ja muu opiskeluhyvinvointihenkilöstö ohjaavat sinua opintojesi ajan aina hakuvaiheesta työpaikalla oppimiseen ja jatkosijoittumiseen saakka. Sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista tukea, ohjausta ja neuvontaa opiskeluun ja elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa.

Yksilöllistä ohjauksen ja tuen tarvetta suunnitellaan ja arvioidaan säännöllisesti HOKS-työskentelyssä. HOKS tarkoittaa henkilökohtaista opetuksen kehittämissuunnitelmaa. Opiskelua tukevilla palveluilla edistetään opintojesi etenemistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi sekä jatkosijoittumistasi.

Voit kysyä ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • opiskelu ja elämäntilanne
  • matkustaminen ja asiointi
  • asuminen, ruokailu ja vapaa-aika
  • opintososiaaliset edut
  • terveydenhuolto, kuntoutus ja apuvälineet
  • jatko-opinnot
  • työllistyminen

Tukea työelämään sijoittumiseen

Opintojen jälkeen tuemme sinua työllistymisessä tai yksilöllisessä työelämään sijoittumisessa.  Työelämäohjauksen tarkoituksena on kartoittaa ja vahvistaa osaamistasi, työelämävalmiuksiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi. Ohjaus on monialaista yhteistyötä Luovin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Opiskelun kustannukset

Luovissa opiskelu on sinulle maksutonta. Saat lainaksi opiskeluaikana käytettävät oppikirjat, työpuvut ja -välineet. Päätoimisissa opinnoissa saat myös maksuttoman aterian.

Asuminen oppilaitoksen opiskelija-asuntolassa on maksutonta. Maksuton asuminen ei kuitenkaan koske kaikkia aikuiskoulutuksen opiskelijoita.

Opiskelijan tarvitsemien erityisten avustajapalveluiden, apuvälineiden ja kuljetuspalveluiden osalta palvelut selvitetään yksilöllisesti yhteistyössä kotikuntien kanssa.

Opiskelun rahoittaminen

Opiskelun rahoittamiseen voit hakea joko Kelan myöntämiä kuntoutusetuisuuksia (nuoren kuntoutusraha, ammatillinen kuntoutus tai kuntoutustuki) tai opintotukea. Päivittäisiin koulumatkoihin voit hakea koulumatkatukea. Lisätietoja saat osoitteesta www.kela.fi tai Kelan paikallistoimistosta.

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.