Yrittäjän oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on yrittäjälle hyvä tapa kehittää yritystä ja omaa osaamista käytännönläheisesti. Opiskeltava tutkinto voi olla ammattialaasi tai yrittäjyyteen liittyvä tutkinto.

Yrittäjän oppisopimusopiskelussa pääosa oppimisesta tapahtuu ohjatusti omassa yrityksessä. Työssä oppimista tuetaan oppilaitoksen järjestämillä tietopuolisilla opinnoilla. Koulutukseen liittyvät kehittämistehtävät ja näytöt kohdistuvat suoraan oman yrityksen toimintaan kehittäen sitä. Tietopuolinen koulutus on yrittäjälle maksutonta lukuun ottamatta tutkintomaksua 58 €.

Mentori sparraa ja kannustaa yrittäjää

Kun hakeudut oppisopimuskoulutukseen, tarvitset ohjaajaksesi mentorin. Mentorina toimii toinen, kokenut yrittäjä. Voit löytää mentorisi omista verkostoistasi tai oppilaitoksen kautta. Opiskelija sopii mentorin kanssa keskenään; miten, missä ja kuinka usein tapaamisia järjestetään.

Oma mentorisi kannattaa hakea omalta alueeltasi säännöllisten ohjaustapaamisten järjestämisen kannalta, mutta joissain tapauksissa mentori saattaa löytyä oman alueesi ulkopuolelta. Tällöin opiskelija ja mentori sopivat keskenään tapaamisista mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Oppisopimuskeskus korvaa mentorille koulutuskorvauksen yrittäjän ohjaamisesta.

Lisäksi mentori:

  • Tukee yrittäjän opintojen tavoitteiden asettamista ja yrityksen kehittämistyötä.
  • Ohjaa kokemuksillaan ja kysymyksillään yrittäjän oppimista.
  • Arvioi opiskelijan oppimista ja antaa palautetta säännöllisin väliajoin.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.