Työelämässä oppiminen

Kaikissa tutkintokoulutuksissamme taitoja kartutetaan tekemällä. Saat harjoitella tulevaa ammattiasi opintojesi alusta asti aidoissa työtehtävissä alan työpaikoilla ja erilaisissa oppimisympäristöissä.

Työelämässä oppimista voidaan järjestää käytännön työtehtävien yhteydessä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Oppilaitos vastaa siitä, että työpaikalla järjestettävä koulutus on tavoitteellista ja ohjattua. Opiskelija voi hankkia osaamista joko kokonaan koulutussopimukseen tai oppisopimukseen perustuen tai yhdistellä näitä joustavasti.

Luovilta opiskelijalle nimetään työelämässä oppimista ohjaava opettaja ja työpaikalta vastuullinen työpaikkaohjaaja. Opiskelija, opettaja ja työpaikkaohjaaja suunnittelevat yhdessä työpaikalla oppimisen sisällöt ja näytöt. Työelämässä oppimista ohjataan yksilöllisten tarpeiden ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Opiskelijan osaamista arvioidaan tutkinnon osittain näytöllä. Näytössä opiskelija osoittaa työtä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut ammatillisten opintojen tavoitteet ja työelämän edellyttämän ammattitaidon.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.