Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

Tiedätkö jo, mitä kaikkea osaat ja mitkä ovat vahvuutesi? Jos et ole vielä ihan varma, mikä ala tai ammatti sinua kiinnostaa, ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus sopii sinulle.

Yhteishaussa haetaan 1.8.2022 alkavaan TUVA-koulutukseen. VALMA-koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa niille paikkakunnille, joissa haku on avoinna.

VALMA-koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on sinulle sopivan ammattialan löytäminen ja tutkintotavoitteiseen koulutukseen hakeutuminen. Valmentavassa koulutuksessa saat yksilöllistä tukea opiskeluusi ja arkeesi.

VALMA-koulutuksessa:

  • Tutustut erilaisiin ammatteihin
  • Tutustut sinua kiinnostaviin koulutuksiin
  • Vahvistat opiskelutaitojasi
  • Hankit tarvitsemiasi arjen taitoja
  • Vahvistut ja saat varmuutta elää omaa elämääsi

Näin opiskelet Luovissa

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää sekä lähi- että etäopetusta. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä tai työympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteitasi

Teemme kanssasi opintoihisi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassasi sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme aiemmat opintosi ja työkokemuksesi. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmasi toteuttamiseen.

Osaava joukkomme on valmiina auttamaan sinua suunnitelmasi laatimisessa ja tavoitteesi saavuttamisessa. Saat ohjausta tavoitteesi mukaan.

Koulutuksen laajuus

VALMA-opinnot kestävät yleensä lukuvuoden ja ovat laajuudeltaan 60 osaamispistettä. Koulutusaika voi joskus olla lyhyempi tai pitempi opiskelijan tarpeiden mukaan.

Kysy lisää VALMA-koulutuksesta suoraan Luovin yksiköistä ja toimipisteistä! Lisätietoja tutkinnon muodostumisesta ePerusteissa. (avautuu uuteen ikkunaan) Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Hae opiskelemaan

Voit hakea opiskelijaksi Luoviin kahdella eri tavalla:

  • jatkuvassa haussa ympäri vuoden
  • kevään yhteishaussa 22.2.–22.3.2022, jolloin VALMA muuttuu TUVA-koulutukseksi.

Jatkuva haku

Hae koulutukseen jatkuvassa haussa. Jatkuva haku avoinna seuraavilla paikkakunnilla:

Koulutuspaikat

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus järjestetään seuraavilla paikkakunnilla.