Pedagoginen hyvinvointi

Pedagogisella hyvinvoinnilla tarkoitetaan opettajan, opiskelijan ja koko kouluyhteisön hyvinvointia. Myönteinen opiskeluilmapiiri, kaikkien osallisuus sekä yhteisöllisyys edistävät myös oppimista sekä opiskelijan motivaatiota ja sitoutumista. Erityisen tärkeää se on silloin, kun oppimisen polku on opiskelijalla syystä tai toisesta kivikkoinen. Pedagoginen hyvinvointi rakentuu arjen vuorovaikutusprosesseissa, ja sen taustalla vaikuttaa ratkaisevasti opettajan kokema oman työn hallinnan tunne, oma sisäinen motivaatio sekä innostus.

Opettajan työn ominaispiirteet luovat sekä haasteita että voimavaroja hyvinvoinnille. Tavallinen kysymys on, opetanko vai kasvatanko? Opiskelijoiden moninaisuus voi olla opettajalle sekä innostuksen että stressin lähde. Työn autonomian kääntöpuolena on yksin tekemisen kulttuuri ja kollegiaalisen tuen puute. Myös muutokset haastavat käsitystä omasta opettajuudesta. Innostus on kuitenkin opettajan paras työkalu, ja sitä kannattaa tulla yhdessä etsimään tästä ”voimapäivästä” yhdessä muiden kanssa!

Erityisesti sinulle! Innostavassa ja voimaannuttavassa koulutuspäivässä tutustutaan pedagogisen hyvinvoinnin osatekijöihin sekä tunnistetaan ja vahvistetaan henkilökohtaisia ja oppilaitostyöyhteisön voimavaroja erilaisin toiminnallisin ja työnohjauksellisin menetelmin. Lähtökohtana ovat omat vahvuudet ja sisäisen motivaation löytäminen.

Sisältö

  • Pedagoginen hyvinvointi -. Hyvinvointia ja oppimista
  • Innostu ja innosta ope – sisäisen motivaation jäljillä
  • Hyvinvoinnin ja innostuksen yksilölliset lähteet
  • Yhteisöllisyys ja yhteistyö oppilaitoksen arjessa

Toteutus

Koulutus toteutetaan seuraavilla paikkakunnilla klo 9.00 – 15.00
Kemi 3.3.2016 > ilmoittautuminen on päättynyt.
Oulu 22.3.2016 > Ilmoittautuminen 14.3. mennessä tästä linkistä
Tampere 12.4.2016 > Ilmoittautuminen 28.3. mennessä tästä linkistä
Jyväskylä 3.5.2016 > Ilmoittautuminen 15.4. mennessä tästä linkistä

Kouluttajat

Maritta Sauvola ja Sanna Wenström, Ammattiopisto Luovi

Kohderyhmä

Koulutuspäivä soveltuu kaikille nuorten ja aikuisten opetuksen tai ohjauksen parissa työskenteleville, kuten ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen, lukioiden, yläkoulujen ja nivelvaiheen opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä nuorten työpajojen ohjaushenkilöstölle. Koulutus toteutetaan osana OKM:n rahoittamaa  YTY – Yksilöllisten opintopolkujen tukeminen yhteistyössä -projektia, ja on osallistujalle maksuton.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Viikkoa ennen koulutusta asiantuntijapalvelut (a) luovi.fi. Paikkoja on rajoitetusti. Mainitse ilmoittautuessasi, millä paikkakunnalla aiot osallistua koulutukseen.

Kiinnostuitko?

Kysy koulutusta alueellesi tai organisaatioosi sanna.wenstrom(a)luovi.fi

Katso koulutuksen esittelyvideo Luovin Livestream-kanavalla.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.