Kumppanit ja verkostot

Yhteistyö työelämän, muiden alan toimijoiden sekä Luovin asiakasryhmien kanssa työskentelevien tahojen kanssa on Luovin toiminnalle ja kehittymiselle ehdottoman tärkeää.

Suurin osa Luovin yhteistyökumppaneista liittyy opetustoiminnan toteuttamiseen. Esimerkiksi työssäoppimispaikat ja mahdollisuudet työvaltaiseen oppimiseen ovat Luoville ensisijaisen tärkeitä. Lisäksi yhteistyökumppaneita on ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluiden, projektitoiminnan sekä työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän kautta.

Luovi toteuttaa tutkintotavoitteista koulutusta tuotantokoulumuotoisena seuraavien yhteistyökumppaneiden kanssa: Sytyke (Ylivieska), Kokkotyö-säätiö (Kokkola) sekä Siltavalmennus-yhdistys ry (Tampere).

Työelämäyhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi ISS, Wurth Oy ja Oulun keskuspesula. Lisää kumppaneitamme löydät Työlle tekijä -sivuilta sekä kampanjasivustoltamme luovi.fi/tyonraivaajat.

Hengitysliiton koulutuksen neuvottelukunta

Hengitysliiton koulutuksen neuvottelukunta toimii Ammattiopisto Luovin johdon tukena päätöksenteossa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Neuvottelukunta voi antaa näkemyksensä ja suosituksia ammatilliseen erityisopetukseen ja oppilaitoksen johtamiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi Luovilla on tätä kautta mahdollisuus tuoda yhteiskunnalliseen keskusteluun ammatilliseen erityisopetukseen ja erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä teemoja,

Neuvottelukuntaan kuuluvat kaudella 2019 – 2023 eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (pj), Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen, Arene ry:n toiminnanjohtaja Petri Lempinen, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen, Hengitysliiton hallituksen puheenjohtaja Marina Erhola sekä Luovin johtaja Hannu Koivula.

Verkostot

Luovi toimii aktiivisesti seuraavissa verkostoissa, joiden kautta kehitämme ammatillista erityisopetusta, jaamme parhaita käytäntöjä ja edistämme uudenlaisia toimintatapoja. Verkostojen kautta vaikutamme myös erityistä tukea tarvitsevien asemaan.

Ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkosto AMEO
Suomessa on kuusi ammatillista erityisoppilaitosta, jotka muodostavat tiiviin kumppanuusverkoston. Verkoston tavoitteina on vaikuttaa lainsäädäntöön ja toimintakäytäntöihin ammatillisen erityisopetuksen parhaaksi, tarjota yhdenvertaisesti vaativan ammatillisen erityisopetuksen palveluja koko Suomessa sekä kehittää ja tukea ammatillisen erityisopetuksen toteutusta. www.ameo.fi

Ammattiosaamisen kehittämisverkosto (AMKE)
Ammattiopisto Luovi on jäsen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksessä, jonka tavoitteena on kehittää ammatillista koulutusta. www.amke.fi

Kansainvälisten verkostojen kautta vaikutamme erityistä tukea tarvitsevien asemaan ja edistämme opiskelijoiden tasavertaisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

  • EFVET European Forum of Vocational and Technical Education
  • IVETA International Vocational Education and Training Association

Luovi on jäsenenä myös ranskalaisen Apprentis Auteuilin koordinoimassa AFFY-verkostossa (Action for Families and Youth), jossa Luovin tavoitteena on mm. kartoittaa mahdollisuuksia opiskelijoidemme työllistymisen edistämiseen.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.