Jobpics

Projektin tavoitteena on kehittää erityisopiskelijoiden opinto-ohjausta ja ammatinvalinnan ohjausta palvelevan Jobpics–menetelmän suomenkielinen versio.

Jobpics on Norjassa kehitelty kuvatyökalu, joka koostuu eri ammatteja kuvaavista korteista (183 ammattia) ja perustuu kansainvälisesti tunnettuun RIASEC järjestelmään (Hollandin persoonallisuus-tyypitykset). Kiinnostustyyppejä esitellään kuusi (RIASEC). R=realistinen, käytännöllinen tyyppi, I=tieteellinen tyyppi, A=taiteellinen tyyppi, S=sosiaalinen tyyppi, E=yrittävä tyyppi, C=systemaattinen tyyppi.

Jobpics-ohjausmenetelmän avulla pyritään puuttumaan ongelmiin, joita ilmenee siirtymisessä koulusta työelämään. Jobpics-menetelmän pääasiallisena kohderyhmä ovat henkilöt, joiden tavoitteena on työllistyminen ammatillisen kuntoutuksen kautta ja siirtyminen koulusta työelämään.

Projektin toteutetaan 24.9.2010-23.9.2012 välisenä aikana ja sen rahoittaa EU Lifelong Learning-ohjelma, Leonardo da Vinci (Transfer of Innovation). Projektia koordinoi AVRE (Association Vocational Rehabilitation.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.