Koordinaatit laatumatkaajille

Mikä tekee työstäni tai opiskelustani laadukkaan?  Mistä saan tavoitteet työlleni ja opiskelulleni? Miten minun tulee toimia tai miten minun odotetaan toimivan? Miten minun tulisi arvioida omaa työtäni ja opiskeluani? Miten voin osallistua oppilaitokseni toiminnan suunnitteluun ja arviointiin, ja mikä merkitys osallisuudellani on?

Vastauksia näihin ja muihinkin laadunhallinnan keskeisiin kysymyksiin voit etsiä ja löytää Laatu-katti vieköön -perehdytyksestä. Käymällä läpi perehdytyksen voit varmistaa, että hallitset laadunhallinnan aakkoset ja valmiudet arvioida omaa, ryhmäsi ja oppilaitoksesi toimintaa.

Laatu-katti vieköön -perehtymismateriaalit ohjaavat ja tukevat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä ja opiskelijoita soveltamaan laadunhallinnan periaatteita, toimintatapoja ja menetelmiä omassa ja ryhmänsä työssä tai opiskelussa sekä oppilaitoksensa toiminnassa.

Perehtymisen voi tehdä yksin tai ryhmänä, esimerkiksi esimies omien työntekijöidensä ja opettaja oman ryhmänsä kanssa. Materiaalien laatijat suosittelevat perehtymistä ryhmänä. Näin on mahdollista keskustella asioista, myös oman oppilaitoksen laadunhallintaan ja laatuun liittyvistä asioita. Materiaalit soveltuvat kaikille ammatillisen koulutuksen järjestäjille.

Lähtökohtana perehdytyksessä on oma työ tai opiskelu ja laatuympyrän mukainen toiminta. Ammatillisen koulutuksen ns. EQAVET laatuympyrän väriset Laatu-katti -hahmot kertovat, missä laatuympyrän vaiheessa (suunnittelu, toteutus, arviointi ja parantaminen) ollaan. Laatuympyrän eri vaiheissa on asiakokonaisuutta syventäviä kuvauksia vetolaatikoissa ja pohdintatehtäviä vastauksineen.

Materiaalien käyttö on mahdollista erilaisilla päätelaitteilla näytön koosta riippumatta. Materiaali on tuotettu Gimlet Composer -työkalulla. Alla on linkit materiaaleihin.

Laatu-katti vieköön henkilöstölle
Laatu-katti vieköön opiskelijoille

Perehtyminen laadunhallintaan ja laatutyöhön Laatu-kattien opastuksella on kuvattu hyvänä käytäntönä Opetushallituksen Hyvät käytännöt -sivustolla:
Laatu-katti vieköön – laadunhallinnasta henkilöstölle ja opiskelijoille

Koordinaatit laatumatkaajille -projekti

”Laatu-katti vieköön” -perehdytysmateriaalit suunniteltiin ja tuotettiin Koordinaatit laatumatkaajille -projektissa ajalla 28.11.2013–31.12.2014. Projektin rahoittaja oli Opetushallitus ja hallinnoija Ammattiopisto Luovi. Kumppaneina olivat Aitoon koulutuskeskus, Bovallius-ammattiopisto, Keskuspuiston ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto.

Projekti teki tiivistä yhteistyötä Opetushallituksen koordinoiman Laadunhallinnan osaamisprofiili -projektin kanssa. Materiaalien pilotointivaiheessa pilotointiin osallistuivat projektikumppaneiden lisäksi Helsingin Diakoniaopisto, Saimaan ammattiopisto Sampo ja Turun ammattiopisto.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.