Osaaminen käyttöön – työvoimaa uudesta suunnasta

Projektin tavoitteena oli luoda pysyvä toimintamalli ammatillisiin oppilaitoksiin erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työllistymisohjaukseen osaksi opintojen ohjausta sekä neuvonta- ja tukipalveluja. Tavoitteena oli luoda toimintamalli yhteistyöstä ammatillisten oppilaitosten, työvoimaviranomaisten sekä kunnallisten työllistämistä edistävien palvelujen kanssa.

Projektin tärkeimpänä tuloksena oli työhönvalmentajan työn merkityksen konkretisoituminen opiskelijoiden työssäoppimisen onnistumisessa sekä työllistymisen tukemisessa. Tämä käytäntö on parantanut nuorten työllistymistä (Helsingin yksikössä). Työhönvalmennusta toteutettiin Helsingin yksikössä vuonna 2011, myöhemmin toimintaa jatkettiin oppilaitoksen resurssien mukaan. Projektin myötä yhteistyö Helsingin ja Espoon työ- ja elinkeinotoimistoihin kehittyi merkittävästi.

Projekti toteutettiin ajalla 1.4.2008–31.12.2010 ja sen rahoitti Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Opetushallitus. Projektin toteuttaja oli Keskuspuiston Ammattiopisto. Kumppanit olivat Ammattiopisto Luovi, Bovallius Ammattiopisto, Omnia, Helsingin kaupungin tuetun työllistymisen palvelu ja Espoon kaupungin työhönvalmennuskeskus.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.