Toiveesta totta

Projektin tavoitteena on laatia yhteinen Toiveesta totta -toimintamalli, jonka avulla pyritään helpottamaan pk-yritysten mahdollisuutta työllistää erityistä tukea tarvitsevia työntekijöitä.

Osana toimintamallia pilotoidaan seuraavia työllistämisen tueksi kehitettyjä työkaluja:

Työanalyysi

Työanalyysin avulla etsimme ja kuvaamme työpaikoilta erityistä tukea tarvitseville henkilöille soveltuvia työtehtäviä. Tehtävät voivat olla esim. avustavia, rutiininomaisia työtehtäviä tai vaikkapa yrityksen ydintoimintaa tukevia tehtäviä, joiden tekemisen voi vastuuttaa myös muulle kuin ammattihenkilöstölle. Yritys voi hyödyntää työanalyysin avulla työstä saatua tietoa myös esimerkiksi töiden suunnitteluun tai työntekijöiden perehdyttämiseen.

Yritysvaikutusten ennakointi ja arviointi

Sen avulla pyrimme ennakoimaan erityistä tukea tarvitsevan henkilön työllistämisestä yritykselle syntyviä kustannuksia ja tuottoja sekä vaikutuksia yrityksen julkisuuskuvaan, henkilöstöön ja asiakkaisiin.

Työanalyysin ja yritysvaikutusten arvioinnin avulla voidaan räätälöidä täsmällisesti työllistämisen ja työssä suoriutumisen tueksi tarvittavat tukitoimet sekä rahoitusmuodot.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään liittyvä Toiveesta totta -projekti on jatkoa TOIVE–projektille ja sen toteutusaika on 1.7.2011 – 31.12.2012. Projektin rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Toiveesta totta -projektia koordinoi Ammattiopisto Luovi. Yhteistyökumppaneita ovat Keskuspuiston ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto ja Helsingin Diakoniaopisto.

Projektin tuloksena on jo valmistunut neljä videota onnistuneista esimerkeistä täsmätyötehtävissä työskentelystä. Katso, millaisia tarinoita työstä työnantaja-Erjalla sekä työntekijöillä Inkalla, Maunolla ja Sinikalla on kerrottavanaan. Katso tosielämän tarinoita työllistymisestä.

Työnantaja, tarvitsetko työntekijää täsmätyötehtäviin tai haluaisitko arvion erityistä tukea tarvitsevan henkilön työllistämisen vaikutuksesta yrityksellesi? Ota yhteyttä! Työhönvalmentajamme, suunnittelijamme tai ohjaajamme tulevat avuksesi.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.