Tuettu oppisopimuskoulutus

Tuetulla oppisopimuksella tarkoitetaan oppisopimuskoulutuksen eri vaiheissa (ennen oppisopimuskoulutusta, oppisopimuskoulutuksen aikana ja oppisopimuskoulutuksen päättyessä) tapahtuvaa erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan ja työnantajan tukemista. Luovissa tuettua oppisopimuskoulutusta on kehitetty vuodesta 2010 alkaen mm. kotityö- ja puhdistuspalvelualan, kiinteistöalan sekä maaseutualan perustutkinnoissa.

Projektissa jatkettiin eri hankkeissa ja alueellisesti kehitettyjen tuetun oppisopimuskoulutuksen mallien ja hyvien käytäntöjen kehittämistä esimerkiksi kokeilemalla muiden oppisopimustoimijoiden ideoita ja malleja, lisäohjausta mallintamalla sekä työryhmissä käytyjen keskustelujen ja hyvien käytäntöjen jakamisen avulla. Tuetun oppisopimuskoulutuksen hyvistä käytännöistä koottiin käsikirja, joka on saatavilla Opetushallituksen Hyvät käytännöt -sivustolta.

Tuetun oppisopimuskoulutuksen projekti toteutettiin 1.-31.12.2014  Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Projektia hallinnoi Oulun seudun koulutuskuntayhtymä / Osao Aikuis- ja työpaikkakoulutus. Verkostossa olivat mukana Luovin lisäksi Ammattiopisto Lappia, Bovallius-ammattiopisto, Kainuun ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimisto, Koulutuskeskus Salpaus ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä/Aikuiskoulutus- ja oppisopimuspalvelut.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.