YTY ja YTY 2 – yksilöllisten opintopolkujen tukeminen yhteistyössä

YTY-projektien tavoitteena on kehittää ammatillisten erityisoppilaitosten asiantuntijapalveluja alueellisiksi ja seudullisiksi palveluntarjoajiksi sekä edistää erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden yksilöllisten opintopolkujen toteutumista yleisissä ammatillisissa oppilaitoksissa. Ensimmäinen YTY-projekti käynnistyi 10.11.2011. YTY 2 -projekti päättyi 30.6.2014.

Projektissa on tuotettu palveluja yhteistyössä kehittämiskumppaneiden kanssa. Kumppaneina on ammatillisen peruskoulutuksen, aikuiskoulutuksen, valmentavan ja valmistavan opetuksen järjestäjiä sekä nuorten työpajoja, joiden kanssa on suunniteltu ja toteutettu koulutuksia, konsultaatioita, neuvontaa ja ohjausta tarvelähtöisesti.

Kehittämiskumppanuuksia vakiinnuttamalla edistetään inkluusiota, yhteiskuntatakuun toteutumista ja syrjäytymisen ehkäisyä.

Projektit on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö ja sitä hallinnoi Keskuspuiston ammattiopisto. Osahankkeita toteutetaan Keskuspuiston ammattiopiston, Ammattiopisto Luovin, Bovallius-ammattiopiston, Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksen, Kiipulan ammattiopiston, Optima Samkommunin sekä Aitoon koulutuskeskuksen muodostaman ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston työryhmissä.

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.