Erityisopetuksen asiantuntijapalvelut

Osana järjestämisluvan mukaista kehittämis-, ohjaus- ja tukitehtävää Luovi toteuttaa ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluita. Vuonna 2015 toteutettiin 236 koulutusta ja konsultaatiota, joihin osallistui yhteensä 5 299 opetus- ja ohjausalan ammattilaista.

Suurin osa asiantuntijapalveluista oli organisaatiokohtaisesti räätälöityjä koulutuksia ja konsultaatioita. Niiden teemat liittyivät esimerkiksi opiskelijan kohtaamiseen, ohjaamiseen ja motivoimiseen sekä yksilöllisten opintopolkujen rakentamiseen. Lisäksi tarjonnassa oli myös alueellisia avoimia koulutuksia ja tapahtumia eri puolella Suomea, kuten YTY-aamukahvit ja Innostu onnistu arjessa – opetus virtaamaan voimapäivä.

Suomen suurin verkkoluentosarja Erkkaa verkossa siirtyi syksyllä 2015 uuteen aikakauteen, kun entistä laadukkaammat lähetykset käynnistyivät Luovin Livestream-kanavalla Helsingin ja Oulun av-viestinnän opiskelijoiden työnä. Livestream-kanavalle tuotettiin myös muita verkkoluentoja ja koulutusten esittelyvideoita.

NET-Nivelvaiheessa erityistä tukea -projektille saatiin jatkorahoitus, jonka turvin jatkettiin alueellisen nivelvaiheyhteistyön kehittämistä Oulussa ja pääkaupunkiseudulla. Erityisiä taitoja -projektin koulutukset käynnistyivät Kuopiossa ja Tampereella, ja Erityisopetuksen alueelliset verkostot Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomessa. Yhteistyössä AMEO-verkoston kanssa toteutettiin opintopistekoulutuksia Erityisen hyvän opetuksen aika -projektissa. Myös OKM:n rahoittama YTY – Yksilöllisten opintopolkujen tukeminen yhteistyössä -projekti jatkui.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.