Turvallisuus

Turvallinen opiskeluympäristö vaatii sitoutumista ja aktiivisuutta niin henkilökunnalta kuin opiskelijoiltakin. Luovissa on turvallisuussuunnitelma ja järjestyssäännöt, joiden tarkoitus on lisätä kaikkien turvallisuutta ja viihtyisyyttä.  Tutustut niihin vastuuopettajasi johdolla opintojesi alussa. On tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus rauhalliseen opiskeluun ja työntekoon. Luovissa emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista.

Ammattiopisto Luovissa opiskelee ja työskentelee myös allergiaa ja astmaa sairastavia henkilöitä, joten voimakkaiden hajusteiden käyttöä tulee välttää. Ammattiopisto Luovin alueella sekä sisä- että ulkotiloissa tupakointi (myös sähkötupakka) on kielletty. Tupakkalaki; Laki toimenpiteistä tupakoinnin vähentämiseksi 693/1976, muutos 20.8.2010 (698/2010), tupakkalain 12 §:n 1 momentin 2 kohta. Kaikkien päihdyttävien aineiden käyttö ja hallussapito alueella on kielletty.

Jokaiseen Luovin yksikköön ja toimipisteeseen on laadittu erillinen pelastussuunnitelma. Henkilökunta koulutetaan turvallisuusasioihin työsuhteen alussa ja osaaminen varmistetaan säännöllisillä koulutuksilla sekä harjoituksilla. Luovin kiinteistöissä on käytössä turvallisuutta edistäviä tekniikoita, kuten paloilmoitin- ja kulunvalvontalaitteet.

Mikäli Luovissa havaitaan turvallisuutta uhkaava tilanne, tehdään siitä aina sähköinen havaintoilmoitus. Kaikki tulleet havainnot käsitellään ja niille määritellään korjaavat toimenpiteet vastuuhenkilöiden toimesta.

Kaikissa turvallisuuteen liittyvissä asioissa tai kriisitilanteissa voit ottaa yhteyttä omaan vastuuopettajaasi, ohjaajaasi tai opiskeluhyvinvoinnin henkilöstöön.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.