Liperi

Ammattiopisto Luovin Liperin yksikkö sijaitsee Käsämän kylässä 23 kilometriä Joensuusta Kuopion suuntaan.

Liperin yksikössä järjestetään ammatillista perustutkintoon johtavaa koulutusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA).

Yksikössä on opiskelijoita varten rajoitettu määrä erilaisia asumisvaihtoehtoja ja ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Alueella on käytössä mm. liikunta- ja kuntosali.

Kun haluat tutustua Liperin yksikköön ja koulutukseen tarkemmin,
1) voit sopia tutustumiskäynnin
2) hakea meille oppilaitokseen tutustumisjaksolle VALMA- tai TELMA-koulutukseen
3) tai hakea meille koulutuskokeiluun.

Kysy lisää koulutuksista, opiskelusta ja tutustumiskäynnistä:

 • Hakutoimisto: hakutoimisto(a)luovi.fi, puh. 040 319 3352, Chat-palvelu: luovi.fi
 • Opintotoimisto: opintotoimisto(a)luovi.fi
 • opinto-ohjaaja Vesa Kostamo, puh. 040 319 3246, vesa.kostamo(a)luovi.fi
 • opintoneuvoja Riikka Nuutinen, puh. 040 319 3912, riikka.nuutinen(a)luovi.fi
 • opintoneuvoja Tuija Mönkkönen, puh. 040 319 3650, tuija.monkkonen(a)luovi.fi
 • opintosihteeri Leena Kaariaho, puh. 040 319 3576, leena.kaariaho(a)luovi.fi

Tietoa opiskelijalle

Liperin yksikön työvuosi alkoi 6.8.2019 ja päättyy eri koulutusaloilla eri aikaan kesäkuussa 2020. Työvuoden vapaajaksot vaihtelevat koulutusaloittain. Lukujärjestyksen saat Wilmasta ja luokanvalvojalta.

Syysloma vk 42: 14.-20.10.2019
Joululoma 21.12.2019 – 6.1.2020
Talviloma vk 10: 2.-8.3.2020

Opiskelijoilla on lisäksi itsenäisen opiskelun päiviä perjantaina 13.9.2019, perjantaina 22.11.2019 ja perjantaina 24.4.2020.

Ravintolat ja opiskelijaruokailu

Ravintola Kasuran ruokailuajat

aamupala ti–pe klo 7.00 – 8.00
lounas ma klo 11.15 – 12.30, ti–to klo 11.15 – 12.15, pe klo 10.45. – 12.00
päiväkahvi ma–to klo 13.45 – 14.15
päivällinen ma–to klo 16.00 – 16.30
iltapala ma–to klo 18.50 – 19.30

Opiskelupäivinä ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelija on oikeutettu maksuttomaan lounaaseen. Erityisruokavaliot huomioidaan opiskelijaruokailussa. Mikäli tarvitset ruokailuusi muita erityisjärjestelyjä, ota yhteyttä opintoneuvojaan tai suoraan ravintolaan. Ateriat voi maksaa pankkikortilla ja käteisellä. Opintoneuvojan kanssa voi sopia tarvittaessa ruokailujen laskutuksesta. Lounaslistat näet täältä.

Työvuoden aikana aamupalan, päivällisen ja iltapalan maksamiseen ravintolassa otetaan käyttöön CPU:n puhelinsovellus, johon opiskelija lataa rahaa maksamiseen ravintola Kasurassa. Asiasta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Kahvila Kupposesta, joka on auki kerran viikossa, voit ostaa kahvia, kahvileipää ja virvokkeita.

Autopaikat

Opiskelijoille on varattu tietty määrä autopaikkoja oppilaitoksen tontilla. Opiskelijoilta ei peritä autopaikkamaksua.

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstöön kuuluu opintoneuvojia, opinto-ohjaaja, opintosihteeri, psykologi ja työhönvalmentaja. He ovat tukenasi koko opiskeluaikasi mm. erilaisissa hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. He myös osallistuvat opintopolkusi suunnitteluun ja toteutukseen yhteistyössä opettajien ja ohjaajien kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö tekee yhteistyötä myös lähiverkostojesi, kuten hoitavien ja kuntouttavien tahojen kanssa. Lue lisää Opiskeluhuoltosuunnitelmasta.

Opintotoimistosta saat mm. opiskelutodistukset ja opintokortit. Muistathan ilmoittaa opintotoimistoon henkilö- ja osoitetietojesi muutokset. Opintotoimiston sähköpostiosoite on opintotoimisto(a)luovi.fi.

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstön yhteystiedot löydät täältä.

SiunSote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, opiskelupaikkakunnan kuraattori- ja psykologipalvelut

 • Koulukuraattori Heikki Argillander, puh. 013 330 5107, heikki.argillander(a)siunsote.fi
 • Psykologin aikoihin liittyvät asiat, johtava sosiaalityöntekijä, Eija Pennanen, puh. 013 330 52140, eija.pennanen(a)siunsote.fi

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskelijaterveydenhuolto on maksutonta. Oppilaitos korvaa mahdollisen poliklinikkamaksun opiskeluterveydenhuollossa tai omassa terveyskeskuksessa lääkärin vastaanotolla, mikäli käynti liittyy opiskeluun tai työssäoppimiseen. Oppilaitos ei korvaa muita poliklinikka-, erikoissairaanhoito- tai sairaalamaksuja.

Liperin yksikössä opiskelijaterveydenhuollon järjestää SiunSote. Uusille opiskelijoille järjestetään terveystarkastukset ensimmäisen lukuvuoden aikaan. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottoajoista ilmoitetaan lukuvuoden aikana. Kerran kuukaudessa olevalle lääkärin vastaanotolle varataan aika terveydenhoitajan kautta.

 • Terveydenhoitaja Hanna-Kaisa Piitulainen, puh. 013 330 5202,
  hanna-kaisa.piitulainen(a)siunsote.fi

Äkilliset sairaustapaukset

 • arkisin klo 8-16: Liperin terveyskeskus, Käsämätie 111, Liperi,
  puh. 013 330 2251
 • arkisin klo 16-8 ja viikonloppuisin: Tikkamäen yhteispäivystys, Pohjois-Karjalan keskussairaala, Tikkamäentie 16, Joensuu, puh. 013 330 2121

Hoitokäynnit

Opiskelijan kotiväen toivotaan huolehtivan nuoren terapia- ja muista hoitokäynneistä. Mikäli mahdollista, käyntiajat kannattaa sopia maanantaille ja perjantaille, jolloin poissaoloa koulusta tulee mahdollisimman vähän. Oppilaitoksella ei ole mahdollisuutta järjestää kuljetuksia tai saattamisia.

Hammashoito

Hammashoito on osa opiskeluterveydenhuoltoa. Hammashoitoon voi hakeutua koti- tai opiskelupaikkakunnan terveyskeskukseen. Hammashuollossa käynti on maksuton alle 18-vuotiaalle opiskelijalle. Yli 18-vuotiaalta peritään maksu toimenpidehinnaston mukaan.

Hammashuollon ajanvaraus, Liperin terveyskeskus, puh. 013 330 2451
Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14

Oppilaitospappi

Oppilaitospapit järjestävät monipuolista toimintaa opiskelijoille oppilaitoksissa. Halutessasi voit ottaa oppilaitospappiin yhteyttä, mistä tahansa opiskeluun, ihmissuhteisiin tai elämään liittyvistä asioista.

Oppilaitospappi Markku Fräntilä, puh. 050 383 0336, markku.frantila@evl.fi

Opiskelijatoiminta

Kaikki opiskelijat ovat opiskelijakunnan jäseniä opiskelijana ollessaan. Jäsenmaksua ei ole. Toiminnasta saa lisätietoja Liperin yksikössä opiskelijakunnan hallituksen jäseniltä ja Suomen ammattiin opiskelevien keskusliitosta SAKKI ry:stä osoitteesta http://www.sakkinet.fi/

Tutortoiminta tukee oppilaitoksen kasvatustehtävää ja on osaltaan luomassa opiskeluympäristöä, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä omien edellytystensä mukaisesti.

Tutoropiskelija on ystävä- ja luottamusopiskelijaksi koulutettu opiskelija. Hän on mukana tukemassa uusia opiskelijoita erityisesti heidän opintojensa alkuvaiheessa. Tutoropiskelijalta edellytetään sitoutumista omaan opiskeluunsa sekä taitoja tulla toimeen opiskelijatovereidensa kanssa. Henkilökunta kouluttaa ja ohjaa tutoropiskelijoita. Tutorkoulutuksesta ja aktiivisesta tutortoimintaan osallistumisesta opiskelija voi saada sellaista osaamista, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

VERSO (Vertaissovittelu) on selkeä toimintamalli, jolla sovittelijoiksi koulutetut opiskelijat auttavat ristiriitatilanteissa olevia opiskelijoita löytämään itse ratkaisunsa. Sovittelijoiden tueksi on koulutettu oppilaitoksen henkilöstöä sovitteluohjaajiksi.

 • Opiskelijakunnan yhteyshenkilönä toimii Riikka Nuutinen,
  puh. 040 319 3912
 • Tutorvastaavana toimii Jenna Julkunen, puh. 040 319 3898
 • Versovastaavana toimii Tuija Mönkkönen, puh. 040 319 3650

Vapaa-ajantoiminta

Liperin yksikkö tukee ja järjestää opiskelijoille monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa asumiseen ja opiskeluun liittyen sekä hyödyntäen lähialueiden vapaa-ajan toimintojen tarjontaa. Vapaa-ajan toiminnasta tiedotetaan ilmoitustauluilla tai Wilman tiedotteessa (Wiikkis).

Opiskelijat osallistuvat vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Järjestettyä toimintaa ovat olleet esimerkiksi yhteiset tapahtumat ja teemaillat, erilaiset kerhot, musiikkiryhmät, sähly ja kuntosali.

Yksikössä sijaitseva Liperin kunnan ylläpitämä uimahalli Liprakka avautuu 1.9.2019, tarkemmat tiedot aukioloajoista ja hinnoista.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.