Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluissa esimerkiksi julkisessa tai yksityisessä organisaatiossa, järjestössä tai työpajalla. Sinulla on hyvät ohjaustaidot, ongelmanratkaisukykyä ja pystyt toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallintaa, joten sinulla tulee olla alalle soveltuva pohjakoulutus ja/tai työkokemusta.

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnossa on kolme osaamisalaa. Luovissa voit valita vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan, josta valmistut vammaisalan erityisohjaajaksi tai työvalmennuksen osaamisalan, josta valmistut työvalmentajaksi. Tutkinnon suoritettusi osaat toimia alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp), joka muodostuu seuraavasti:

Pakollinen tutkinnon osa: Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä (60 osp).

Osaamisalat, joista valitaan toinen:

Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala (120 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan (80-120 osp):
– Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen (40 osp)
– Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen (40 osp)
– Vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen (40 osp)
Tai valitaan lisäksi muista valinnaisista tutkinnon osista yksi (40 osp)

Työvalmennuksen osaamisala (120 osp)

Pakolliset tutkinnon osat (80 osp):
– Työvalmennus asiakasprosessissa (40 osp)
– Työelämäasiantuntijuus työvalmennuksessa (40 osp)
Lisäksi valitaan valinnaisista tutkinnon osista yksi (40 osp)

Ammattitaito osoitetaan työpaikoilla näytöissä, aidoissa työtehtävissä. Lisätietoa ja tutkinnon perusteet löytyvät ePerusteet-palvelusta.

Koulutuksen toteutus

Opetuksessa hyödynnetään Luovin asiantuntijoiden monipuolista osaamista erityistä tukea tarvitsevien kanssa työskentelystä sekä työelämään ja palvelujärjestelmiin ohjaamisesta tarjoamillamme osaamisaloilla.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Tutkinnon vaatimuksia vastaava, aikaisemmissa opinnoissa, työssä tai muulla tavoin hankittu osaamisesi huomioidaan. Suunnitelmassa sovitaan opintojesi sisällöt, laajuus ja kesto. Saat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa opintojen aikana.

Koulutus sisältää lähiopetusta keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa. Lähipäivät toteutuvat pääsääntöisesti Oulun yksikössä. Osaan lähiopetuksesta voit osallistua myös verkon välityksellä. Koulutus sisältää myös itsenäisiä oppimistehtäviä ja koulutuksen toteutuksessa hyödynnetään sähköistä Moodle oppimisympäristöä. Lisäksi koulutus sisältää työelämässä oppimista koulutussopimuksella ja/tai oppisopimuksella. Mikäli työskentelet alalla, oppisopimus on hyvä vaihtoehto koulutuksen suorittamiseen.

Koulutuksen hinta

Luovissa koulutus on sinulle ja työnantajalle maksutonta.

Hakeutuminen

Katso seuraava aloitusajankohta ja hae sähköisesti koulutuskalenterissa. Koulutuskalenterissa näkyvät tällä hetkellä haettavana olevat koulutukset.

Valintaperusteet

Kysy lisää

Hakutoimisto palvelee numerossa 040 319 3352 tai sähköpostitse hakutoimisto(a)luovi.fi. Autamme sinua tarvittaessa kaikissa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja henkilökohtaisista ohjauspalveluista.

Koulutuspaikat

Oulu

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.