Liperin asuntola

Ammattiopisto Luovin Liperin yksikössä on kolme asuntolarakennusta Albert, Bertta ja Huttula, joissa on tuettua ja ohjattua asumista.

Asuntolassa asuminen

Asuntolassa asuminen on valmentautumista omaan elämään. Harjoittelet asuntolassa arkielämän taitoja, esimerkiksi vastaat oman huoneesi siivouksesta. Ohjaajat opastavat ja ohjaavat sinua asumisen sekä vapaa-ajan taidoissa. Ohjaaja on paikalla asuntolassa myös yöaikaan.

Asuntolassa asuminen on maksutonta. Asuntola on suljettuna viikonloppuisin ja oppilaitoksen loma-aikoina.

Asuntolan tilat

Asuntolan yhteisiä tiloja ovat keittiö, pyykkitupa ja vapaa-ajan tilat. Majoitut kalustetussa kahden hengen huoneessa toisen opiskelijan kanssa. Huoneesta löytyvät:

  • wc- ja suihkutilat
  • peruskalusteet
  • liina- ja vuodevaatteet sekä pyyhkeet
  • maksuton nettiyhteys

Vapaa-aika ja harrastaminen

Järjestämme opiskelijoille monipuolista ohjattua vapaa-ajan toimintaa ja hyödynnämme lähialueiden tarjontaa. Tiedotamme vapaa-ajan toiminnasta ilmoitustauluilla ja Wilman tiedotteessa.

Opiskelijana voit myös osallistua vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Järjestettyä toimintaa ovat olleet esimerkiksi yhteiset tapahtumat ja teemaillat, erilaiset kerhot, musiikkiryhmät, sähly ja kuntosali.

Tarjoamme osana vapaa-ajan toimintaa 14-25 -vuotiaille nuorille suunnattua kansainvälistä Avartti-harrastusohjelmaa sekä Tutor-toimintaa.

Yksikössä sijaitsee Liperin kunnan ylläpitämä uimahalli Liprakka. Katso lisätietoja uimahallin aukioloajoista ja hinnoista.

Miten haen asuntolapaikkaa?

Asuntolapaikan tarve ja asumiseen tarvittava tuki arvioidaan yksilöllisesti, opiskelijan tarpeet huomioiden. Asuntolapaikkoja myönnetään ensisijaisesti niille opiskelijoille, joilla on pitkä koulumatka tai hankalat kulkuyhteydet. Asuntolapaikkaa haetaan erikseen lukuvuodeksi kerrallaan.

Kysy lisää asumisesta

Ammattiopisto Luovi
Liperin yksikkö
Silmutie 20
83430 Käsämä

Käyntiosoite: Silmutie 11, Käsämä