12.2.2018

Hyvin hoidettu työelämäjakso avaa uusia ovia

Oululainen Rakeistus Oy uudelleen käsittelee erimerkiksi voimalaitoksilta kertyvää biotuhkaa ja käsittelee sen lannoitteeksi metsänviljelyn tarpeisiin. Rakeistus toimii Oulussa kahdessa toimipisteessä ja yritys on kasvanut viime aikoina mukavasti. Metsälannoitteelle on kysyntää ja biotuhkan valmistustapa on ekologisesti kestävää.

Rakeistuksen kaltaiset yritykset ovat aina vailla osaavia tekijöitä. Toimitusjohtaja Sakari Kiviniemi lähestyi ennakkoluulottomasti Luovin Muhoksen yksikköä pätevän harjoittelijan toivossa. Sellainen löytyikin heti logistiikan opiskelijoiden joukosta. Työssä pääsee käyttämään suuria koneita ja suurien kulkuneuvojen käsittely on osa päivittäistä työtä. Haasteen otti vastaan Joni, joka suoritti työpaikalla tapahtuvan oppimisen Rakeistuksella sellaisella asenteella, että vakituinen työpaikka on sekä yrityksen että Jonin yhteinen tavoite.

Opiskelijalla on vielä koulua jäljellä eikä töitä kannata keskeyttää harjoittelujakson jälkeen. Hän suorittaakin loput opiskelustaan Rakeistuksella oppisopimuksella. Näin hän pääsee edelleen kehittämään ammattitaitoaan ohjatusti. Valmistuttuaan hänet otetaan yritykseen vakituiseksi työntekijäksi.
– Joni on osoittautunut kykeneväksi ja osaavaksi kaveriksi – sopivaksi meille töihin, Sakari Kiviniemi kommentoi.

Kiviniemi kokee Ammattiopisto Luovin Työn raivaajat -kampanjan olevan tärkeä keino vaikuttaa nuorten työllistymiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn.
– Nuorissahan meillä on tulevaisuus ja nuoriin kannattaa panostaa. Yritysten täytyy ehdottomasti olla mukana siinä, että saadaan nuoria työelämään ja tulisi mahdollisimman vähän väliinputoajia. Nuorista löytyy todella osaavia ja päteviä työntekijöitä.

Jaa uutinen:

Viimeisimmät uutiset

30.1.2019

Työn raivaajat! -kampanjan yhteenveto – Kampanja nosti esille tarinoita työstä

Ammattiopisto Luovi aloitti toissa syksynä 10-vuotisjuhlansa kunniaksi Työn raivaajat! -kampanjan, jonka tavoitteena on ollut raivata asenteita, lisätä tietoutta erilaisista osaajista ja edistää erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten työllistymistä. Kampanjan suojelijana on toiminut tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Työn raivaajien taustalla on ajatus ja tutkimustietoa tiedon puutteen vaikutuksesta asenteisiin. Ennakkoluulojen vuoksi …

20.12.2018

Kunniatyönraivaajaksi PKO, myös tehokkaimmat Työn raivaajat valittu

Syksyn 2018 tehokkaimmat Työn raivaajat sekä kunniatyönraivaaja on valittu. Työelämäedustajien joukosta Ammattiopisto Luovi on valinnut kaksi yritystä, joiden on erityisesti katsottu edistäneen osatyökykyisten työllistymistä ja osoittaneen yhteiskuntavastuullisuutta. Kunniatyönraivaajaksi on nyt valittu Pohjois-Karjalan Osuuskauppa / Mika-Jussi Mononen, joka palkitaan Liperin yksikön joulujuhlassa 20.12.2018. Aikaisemmin tunnustuksen on saanut Myö Hostel / Jenny …

13.12.2018

Kameran toisella puolella on tilaa erilaisille osaajille

Elokuvan tekeminen on työ, jossa käytännön osaaminen kulkee taiteellisen näkemyksen kanssa käsi kädessä. Elokuva-alalle mielivät aloittavat usein avustavista tehtävistä tuotannon eri vaiheissa. Näitä hommia opetellaan paitsi alan kouluissa, myös opiskelemalla työpaikalla ja tekemällä vapaaehtoistyötä kuvauksissa. Ilman vapaaehtois- tai opiskelijavoimia tehdyt elokuvat ovatkin äärimmäisen harvassa. Mitä suuremmasta tuotannosta on kyse, sitä …

15.6.2018

Työn raivaamista Würthin tapahtumissa ja tukitoimissa

Würthin punainen, vaakunanmuotoinen tunnus on tuttu näky rakennustyömailla ympäri maailmaa. Tämä Saksassa 1945 perustetusta ruuvikaupasta lähtenyt konserni levittää ja myy suurelta osin itse valmistamiaan työkaluja, kemikaaleja sekä tuotannon oheistarvikkeita yrityksille. Würthin palvelukonseptiin kuuluu olla asiakasyritysten tavoitettavissa. Siksipä Würthin kivijalkaliikkeet – Würth-Centerit – löytääkin keskeisten valtaväylien läheisyydestä. Yhteistyö Ammattiopisto Luovin ja …