Sirpa Kurikka palkittiin kunniakirjalla Avartti-ohjaajan työstä

Ammattiopisto Luovin Alavuden yksikössä ohjaajana työskentelevä Sirpa Kurikka palkittiin 5.2.2016 kunniakirjalla Avartti-ohjelman hyväksi tekemästään työstä. Tunnustuksenjakotilaisuus järjestettiin Helsingissä. Kunniakirjan luovutti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

avartti-2016-sirpa-kurikka

Kunniakirjalla palkittu Sirpa Kurikka kuvassa oikealla. (Kuva: OKM)

Avartti on kansainvälinen 14–24-vuotiaiden toimintaohjelma, joka kannustaa nuoria uusien taitojen oppimiseen, vapaaehtoistoimintaan, liikuntaan ja luontoretkeilyyn. Vuosittain ohjelmaan osallistuu miljoona nuorta yli 140 maassa.

Palkitseminen tuli Sirpa Kurikalle täytenä yllätyksenä. ”Alkuhämmennys oli todella suuri. Nyt tunnustus tuntuu hienolta ja lämmittää todella sydäntä”, Sirpa Kurikka kertoo.

Ammattiopisto Luovin Avartti-toiminta käynnistyi noin kymmenen vuotta sitten. Alavuden yksikkö liittyi mukaan keväällä 2010. Alavudella Avartti käynnistettiin pilottiprojektilla, jonka aikana kuulosteltiin, löytyykö siihen riittävästi resursseja ja aikaa. Pikku hiljaa toiminta on saanut lisää jalansijaa ja innostuneita tekijöitä.

Sirpa Kurikan kokemukset Avartti-toiminnasta ovat positiivisia. Hän kehottaa kaikkia ohjelmasta kiinnostuneita kokeilemaan toimintaa. ”Jos joku miettii, sopisiko ohjelma omille opiskelijoille, kannattaa ottaa haaste vastaan. Tulokset eivät tule helposti, mutta vaivannäkö palkitaan, kun löytää omat tavat toimia ja asiat alkavat rullata”, Sirpa Kurikka kannustaa.

Kuvia tilaisuudesta

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.