Karvi arvioi ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuutta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) toteuttaa Ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuus, asiakaslähtöisyys ja toiminnan tehokkuus -arvioinnin. Arvioinnin avulla tuetaan ammatillisen koulutuksen reformiin liittyvää päätöksentekoa ja ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden kehittämistä. Arviointi on osa valtioneuvoston päätöksentekoa tukevaa selvitys- ja tutkimustoimintaa.

Arviointikokonaisuus sisältää kaikissa ammatillisissa oppilaitoksissa marras-joulukuun 2016 aikana toteutettavat ryhmäkohtaiset (johto, opettajat, opiskelijat, työelämä) itsearvioinnit ja synteesiarvioinnin sekä keväällä 2017 järjestettävät alueelliset ja valtakunnalliset paneelit. Luovin itsearviointiryhmiin ja synteesiarviointiin on kutsuttu osallistujiksi Karvin ohjeistuksen mukaisesti noin 50 luovilaista kattavasti eri koulutusmuodoista ja toiminnoista sekä Luovin opiskelijoita ja työelämän kumppaneita.

Arvioinnista laaditaan osaamisperusteisuuden tilaa ja osaamisperusteisuuden kustannuksia koskevat väli- ja loppuraportit, joista jälkimmäinen sisältää myös hyvien käytäntöjen kuvauksia. Arvioinnin väliraportti valmistuu keväällä 2017 ja loppuraportti vuoden 2017 loppuun mennessä.

Arvioinnista löytyy lisää tietoa Karvin sivustolta. Sivuille päivitetään ajankohtaisia asioita, materiaaleja ja tuloksia. Sivuston kautta on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella arviointiin liittyvistä asioista.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.