Karvi arvioi Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpanon toteutusta

​Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) toteuttaa keväällä 2017 Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpanon arvioinnin. Arvioinnin tehtävänä on selvittää 1.8.2014 voimaantulleen Oppilas- ja opiskelijahuoltolain vaikutuksia opiskeluhuollon vaikuttavuuteen, tehostumiseen, palvelujen saatavuuteen ja henkilöstön riittävyyteen. Arviointi tehdään opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta.

Arviointi kohdistuu kaikkiin ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjiin sekä Oppilas-ja opiskelijahuoltolain määrittelemiin opiskelijaryhmiin. Arvioinnissa toteutetaan helmi-maaliskuussa 2017 koulutuksen järjestäjän arviointi sekä toisen vuoden opiskelijoille suunnattu kysely. Niiden avulla tuotetaan tietoa siitä, miten koulutuksen järjestäjien opiskeluhuollosta vastaavat henkilöt ja opiskelijat näkevät Oppilas- ja opiskelijahuoltolain sekä opiskeluhuollon toteutumisen. Karvi kerää arviointitietoa myös keväällä 2017 toteutettavilla haastatteluilla, arviointikäynneillä ja työpajoilla/arviointipaneeleilla.

Karvi toimittaa arvioinnin tulokset lokakuussa 2017 opetus- ja kulttuuriministeriölle, joka laatii tulosten pohjalta eduskunnalle selvityksen lakimuutosten vaikutuksista. Tuloksia voidaan käyttää myös ammatillisen koulutuksen reformin valmistelussa.

Arvioinnista löytyy lisää tietoa myös Karvin sivustolta. Sivuille päivitetään ajankohtaisia asioita, materiaaleja ja tuloksia. Sivuston kautta on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella arviointiin liittyvistä asioista.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.