Luovin opiskelijoilta valokuvanäyttely Suomi 100 vuotta – Kasarmi ennen ja nyt

Oulun kaupungin pääkirjastolla avautuva valokuvanäyttely kuvaa yhden Oulun mielenkiintoisimman kaupunginosan kehitystä 1800-luvulta tähän päivään. Ammattiopisto Luovin opiskelijoiden toteuttama näyttely avataan pääkirjastolla perjantaina 20.10.2017 ja se on esillä 9.11.2017 saakka.

Idea valokuvanäyttelyn toteuttamisesta sai kipinän erityisopettaja Leena Keskipalosaaren aloittaessa työnsä Ammattiopisto Luovin opettajana noin 10 vuotta sitten. Vanhat rakennukset ja puistoalue puhuttelivat Kasarmilla työskennellyttä Keskipalosaarta alusta lähtien. Hän mietti usein, millaista elämä Kasarmilla on ollut Venäjän vallan aikaan ja sen jälkeen. Suomi100-juhlavuosi tarjosi sopivan ajankohdan toteuttaa valokuvaprojekti yhdessä Kasarmilla toimivien opiskelijaryhmien ja henkilökunnan kanssa. Valokuvien myötä yleisölle avautuu tilaisuus sekä kurkistaa menneeseen elämään että nähdä millaisena Kasarmi näyttäytyy tänä päivänä.

Näyttelyn ovat toteuttaneet Ammattiopisto Luovin Oulun yksikön opiskelijat seuraavista koulutusohjelmista: työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus, palveluavustajakoulutus ja media-alan perustutkinto. Kuvauksiin ovat osallistuneet myös Kansainvälisen päiväkodin lapset ja henkilökunta.

Kasarmin nykypäivää esittelevät valokuvat ovat osa media-alan perustutkintoa suorittavan Peetu Haipuksen opintoprojektia. 

Lisätietoja tilaisuudesta antaa: Leena Keskipalosaari, puh. 040 319 3929 tai leena.keskipalosaari@luovi.fi

 

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.