Pääministeri Juha Sipilä vieraili Luovin Oulun yksikössä

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Ammattiopisto Luovin Oulun yksikössä osana tulevaisuustyöhön liittyvää kiertuettaan. Tilaisuus alkoi toimittaja-aamiaisella, jossa pääministeri esitteli paikalliselle medialle hallituksen kärkihankkeita, talouslukuja sekä vastasi median esittämiin kysymyksiin. Aamiaisella keskusteltiin muun muassa työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmasta, paikallisesti merkittävistä hankkeista, maakunta- ja soteuudistuksista sekä aktiivimallista. Aamiaistilaisuuden maittavat tarjoilut olivat Luovin catering-alan opiskelijoiden käsialaa.

Tiukkoja kysymyksiä pääministerille esitti myös Ammattiopisto Luovin henkilöstö. Oulun yksikön auditorioon kokoontuntuneen henkilökunnan kanssa saatiin aikaiseksi todella hedelmälliset keskustelut erityiseen tukeen oikeutettujen henkilöiden työllisyysmahdollisuuksista. Pääministeri jakoi näkemyksen, jossa asenneilmapiiriin vaikuttamalla, tietoa lisäämällä ja konkreettisia ratkaisumalleja tutkimalla erityiseen tukeen oikeutettujen henkilöiden työllisyyttä pystytään parantamaan. Keskustelun alla olivat myös perheiden asiat sekä sosiaaliturva. Pääministeri kehui keskustelua hedelmälliseksi ja kertoi saaneensa tilaisuudesta konkreettisia ideoita. Mukaan lähti myös jotain muuta konkreettista – Luovin puualan opiskelijoiden valmistama Askur-kulho.

Lounaansa Juha Sipilä nautti Ravintola Morttelissa opiskelijoiden parissa. Lounaan yhteydessä pääministeri pääsi myös parin opiskelijan kanssa yhteiskuvaan halausten kera. Lisää opiskelijakohtaamisia oli luvassa myös kone- ja tuotantotekniikan osastolla, jossa Sipilälle näytettiin opiskelijatöitä, kalustoa sekä hitsauksen mallia levyseppähitsaajaopiskelijoiden toimesta. Työn jälki oli loistavaa.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.