Komentajan talossa vietettiin avajaisia ja ensimmäisiä valmistujaisia

Ammattiopisto Luovin uuden päärakennuksen, Komentajan talon, avajaisia vietettiin perjantaina 23.3.2018 lämminhenkisessä tilaisuudessa kutsuvieraiden, valmistuvien opiskelijoiden ja talon henkilökunnan voimin.

Komentajan talo on osa Luovin pitkän tähtäimen rakennusinvestointiohjelmaa, joka varmistaa tulevaisuuden toimintaedellytyksiä sekä takaa opiskelijoille ja henkilöstölle terveelliset, turvalliset ja koulutustoimintaan soveltuvat tilat. Tavoitteena on ollut rakentaa sisäilmaltaan ensiluokkaisen terve ja pitkäikäinen oppilaitosrakennus.

Luovin johtaja Hannu Koivula avasi tilaisuuden muistuttamalla, että vaikka Komentajan talon nimi tulee alueen historiasta, talon todellisia komentajia ovat opiskelijat, joita varten kaikki on rakennettu.

– Luovin tilojen ylläpito ja rakentaminen perustuvat ajatukselle, että vaativaa erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille voidaan tarjota mahdollisimman hyvät edellytykset oppia työelämässä ja elämässä yleensäkin tarvittavia taitoja, Koivula totesi.

Kutsuvieraille järjestettiin opiskelijoiden opastuksella kiertokäynti uusiin tiloihin. Vieraissa ihastusta herättivät mm. tilojen muunneltavuus ja levollinen värimaailma. Komentajan talo on rakennettu ennen kaikkea opetuksen näkökulmasta ja sen tarpeisiin. Lopputuloksena on selkeä, valoisa ja toimiva rakennus, jonka tilat mahdollistavat monipuolisen ja laajan yhdessä tekemisen ja yhdessä oppimisen.

 

Talon modernit oppimisympäristöt, kuten opetuskeittiö tarjoilutiloineen, kodinhuoltotila sekä leipomo ovat ylpeydenaiheita, joita kehtaa esitellä. 

Avajaisjuhlaa vietettiin ravintola Kasarmissa, joka palvelee myös Luovin ulkopuolisia asiakkaita. Juontajina juhlassa toimivat opiskelijat Jim Junkkari ja Fanni Heikkilä.

– Raha ei kasva puussa, vaan nuorissamme. Panostamalla nuoriin, panostamme tulevaisuuteen, totesi juhlapuheessaan Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen.


Komentajan talon ensimmäiset valmistuneet opiskelijat.

Avajaistilaisuus oli samalla myös ensimmäisten Komentajan talosta valmistuvien opiskelijoiden valmistujaistilaisuus. Oulun yksikön johtajan Pertti Kuhan mukaan valmistujaistilaisuus on aina ilon ja kunnian hetki.

–  Kiitos, että olemme saaneet olla mukana rakentamassa kanssanne tätä yhteistä polkua. Käyttäkää osaamistanne rohkeasti ja olkaa siitä ylpeitä, Kuha evästi valmistuneita.

Vierailipa juhlassa myös hahmo vanhan kasarmialueen historiasta, evestinna Anna Lidow (Tiina Mikkola), joka muisteli juhlaväelle aikoja, jolloin kukaan heistä ei vielä ollut edes syntynyt. Kasarmialueen toimijat ovat vaihtuneet, mutta vilskettä riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Historiallisen tuulahduksen juhlaan toi everstinna Lidow.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.