Taitaja2018: Luovilaisille kolme mitalia ja upeita kokemuksia

Taitaja2018-finaalit kilpailtiin Tampereella 14. – 15.5. Ammattiopisto Luovista mukana oli kuusi kilpailijaa. Luovilaiset kilpailivat TaitajaPLUS-lajeissa, jotka olivat Asiakaspalvelu ja Myynti, Kiinteistöhuolto sekä Logistiikka. Kussakin lajissa ammattitaitoaan pääsi näyttämään kaksi Luovin opiskelijaa.

Luovin joukkueeseen kuuluivat: Elina Tanninen (keskellä edessä), Elias Aho, Krista Pehkonen, Tuomo Aalto, Joona Syrjälä sekä Sakari Kortesmaa, joka ei ole kuvassa.

Tehtävissä oli sopivasti haastetta. Sisällöllisesti aihepiirit olivat tuttuja, mutta messuyleisö, sekä kilpailutilanne toivat oman mausteensa soppaan.

Elina Tanninen otti upeasti kultaa Asiakaspalvelun ja myynnin kilpailussa. Krista Pehkonen sijoittui samassa kisassa hienosti pronssille. Luovin Joensuun toimipisteessä opiskelevat tytöt olivat yllättyneitä ja onnellisia palkintojen jaon jälkeen. ”Yllätyin. Tosi hyvä fiilis. Luulin, että olisin kolmas tai neljäs”, tuore Suomen mestari Elina Tanninen tuumi. Krista Pehkonen oli pronssistaan yhtä lailla yllättynyt: ”Meinasin tipahtaa penkiltä, kun kuulin nimeni kolmannen sijan kohdalla. Asiakaspalvelu ja myynti -kilpailussa tehtävät suoritettiin Ikean ympäristössä.

Logistiikan tehtävät painottuivat inventaarioon sekä tilaus- ja lähetyslistojen hallintaan. Elias Aho otti Logistiikan kilpailusta pronssisen mitalin. ”Ihan hyvä tulos, sillä en ollut asettanut itselleni mitään tavoitteita. Kilpailu meni ihan hyvin. Toinen tehtävä meni paremmin kuin ensimmäinen. Aika meinasi hieman loppua kesken.” Logistiikan kilpailussa arvokasta kokemusta itselleen kartutti myös Sakari Kortesmaa Tampereen yksiköstä. Sakarin sijoittui kilpailussa lopulta viidenneksi. Logistiikan tehtävät keskittyivät, inventointiin sekä varaston ja tilausten hallintaan.

Sakari Kortesmaa sai kisasta arvokasta kokemusta. ”Tärkeintä on, että tekee parhaansa.”

Kiinteistöhuollon kilpailussa Joona Syrjälä ja Tuomo Aalto painiskelivat lukon sekä ovipumpun kimpussa. Toisena päivänä suoritettiin reklamaatiotehtävä ja korjattiin ovipumppua edelleen. Joona Syrjälä sijoittui kilpailussa lopulta viidenneksi ja Tuomo Aalto kuudenneksi. Heillekin kilpailusta jäi käteen mittaamattoman arvokasta kokemusta sekä tärkeää palautetta.

Tuomo Aalto kerää työkaluja Kiinteistöhuollon kilpailussa.

Tulevaisuuden ammattilaiset esiintyivät kovassa paikassa hienosti. Moni kilpailija asettikin tavoitteekseen itsensä voittamisen ja kokemuksen kartuttamisen.

Luovilta oli kilpailijoiden lisäksi kaksi Helsingin yksikön AV-alan opiskelijaa tuottamassa kuvamateriaalia kilpailuista. Luovin kokonaisedustukseen voi siis olla erittäin tyytyväinen.

Taitaja2019 -kilpailut järjestetään 21. – 23.5. Joensuussa. Tuolloin Ammattiopisto Luovi vastaa PLUS-lajien järjestelyistä.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.