Luovi-laatu rokkaa

Ammattiopisto Luovin koordinoima Laatu vieköön! – laadulla ja tiedolla tulevaisuuteen –projekti on vahvasti esillä Opetushallituksen Laatufestareilla 27.-28.11. Laatufestarit on vuonna 2017 valtionavustusta ammatillisen koulutuksen laadun kehittämiseen saaneiden hankkeiden päätösseminaari. Seminaarissa esitellään hankkeiden parhaat tuotokset. Yksi kolmesta päälavalle nostetuista tuloksista on Luovin johdolla tuotettu Laatu-katti vieköön!

Luovin kehitysjohtaja Anne Tornberg ja laatupäällikkö Timo Huurinainen esittelevät ammatillisen koulutuksen henkilöstölle ja opiskelijoille suunnatut Laatu-katti vieköön! –perehtymismateriaalit. Materiaaleihin perehtymällä henkilöstö ja opiskelijat voivat vahvistaa laatuosaamistaan. Ne ohjaavat ja tukevat käyttäjiä soveltamaan laadunhallinnan periaatteita, toimintatapoja ja menetelmiä omassa ja ryhmänsä työssä sekä oppilaitoksensa toiminnassa. Opiskelijat voivat ottaa näkökulmaksi myös opiskelemansa alan laadun ja laadunhallinnan.

Luovin laatupäällikkö Timo Huurinainen ja Kiipulan laatupäällikkö Rauno Konttila esittelevät Laatufestareiden työpajoissa projektissa kehitettyä osaamisen arviointisuunnitelmaa. Suunnitelma kattaa osaamisen arvioinnin koulutukseen hakeutumisesta aina päättöarviointiin asti. Samalla huomioidaan erityisopetuksen erityispiirteet ja vaatimukset. Tietojen oikeel​lisuus ja ajantasaisuus varmistetaan Opetushallituksen KOSKI-järjestelmään. Suunnitelmaan sisältyvä osaamisen arvioinnin malli on perustana tutkinto- ja koulutuskohtaisille suunnitelmille.

Laatu katti vieköön –perehtymismateriaalit löytyvät Luovi.fi-sivustolta:

– henkilöstölle: https://luovi.fi/laatukatti/henkilökunta

– opiskelijoille: https://luovi.fi/laatukatti/opiskelija

Lisätietoa Laatu vieköön! -laadulla ja tiedolla tulevaisuuteen -projektista.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.