Minna Olkkonen palkittiin valtakunnallisella #Uusiamis-palkinnolla

Ammattiopisto Luovin Imatran toimipisteen ammatillinen erityisopettaja Minna Olkkonen on saanut Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän #Uusiamis-palkinnon.

Nyt ensimmäistä kertaa myönnetty valtakunnallinen palkinto myönnettiin yhdelle opettajalle, yhdelle opinto-ohjaajalle ja yhdelle opettajatiimille, jotka ovat rohkeasti ammatillisen koulutuksen reformin hengessä ovat lähteneet uudistamaan omaa ja oppilaitoksen toimintaa yhdessä muun henkilöstön, opiskelijoiden ja työelämän kanssa. Palkinnot jakoi opetusministeri Sanni Grahn Laasonen tänään Educa-messuilla Helsingissä.

Minna Olkkonen on Luovin Imatran toimipisteen Telma-ryhmän eli työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutuksen opettaja. Ryhmän kaikki 13 opiskelijaa ovat vaativan erityisen tuen opiskelijoita.
-Ammatillisena erityisopettajana pidän erityisen tärkeänä tukea opiskelijan omaa osallistumista ja osallisuutta tasa-arvoisina yhteiskunnan jäseninä, kuvailee Minna.

Minnan opiskelijat saavatkin mahdollisuuksia tutustua eri ammatteihin ja työpaikkoihin riippumatta rajoitteistaan. Hän on luonut aitoja oppimisympäristöjä työpaikkoihin, joissa opiskelijat käyvät säännöllisesti opiskelemassa mm. astiahuoltoa, hyllyttämistä ja pyykkihuoltoa. Tämä on tarjonnut Telma-opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa myös ammatillisten tutkinnon osan osia tai jopa kokonaisen tutkinnonosan. Opiskelijoiden HOKSit ja niiden toteutuminen on aidosti yksilöllistä. Ennakkoluulottomien kokeilujen myötä opiskelijoille on avautunut työpaikkoja ja jatko-opiskelupaikkoja.

Myös digiajattelussaan Minna on edistyksellinen. Digilaitteet, ohjelmistot ja sosiaalisen median välineet eivät hänen mielestään ole itsetarkoitus, mutta ne ovat motivoivia ja opiskelijan elämää tukevia työkaluja.
– Meidän tehtävänämme on varmistaa, että opiskelijoilla on valmiudet toimia tasavertaisina yhteiskunnan jäseninä myös sähköisissä palveluissa ja ympäristöissä, toteaa Minna.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.