Sytyke ja Luovi koulutusyhteistyöhön

Ammattiopisto Luovi ja Sytyke aloittavat yhteistyössä Ylivieskassa ensi syksynä kone- ja tuotantotekniikan (levyseppähitsaaja) sekä puuteollisuuden (puuseppä) perustutkintokoulutukset. Koulutus toteutetaan tuotantokoulumallia hyödyntäen, jossa Sytykkeen puu- ja metallityöosastoilla opiskellaan työvaltaisesti.

Yhteistyönä järjestettävässä koulutuksessa luokkaopetus on minimoitu ja toimintarakenne kiinnitetty työelämään. Sytykkeen työvalmentaja toimii opiskelijan ammatillisten opintojen ohjaajana yhteistyössä Luovin ammatillisen erityisopettajan kanssa. Sytykkeen yksilövalmentaja tukee opiskelijan sijoittumista työelämään. Luovilla on kokemusta vastaavasta koulutusyhteistyöstä mm. Kokkolassa ja Tampereella.

-Sytykkeen työpajat tarjoavat erinomaisen oppimisympäristön opiskelijoille. He saavat jokapäiväisen työskentelyn tueksi ohjausta työpajan ammattimiehiltä / työvalmentajilta, kertoo Luovin koulutustoiminnan johtaja Seija Karvonen.

Elokuussa 2019 alkava koulutus aloitetaan pienryhmänä ja se on suunnattu kaiken ikäisille opiskelijoille. Opintoihin haetaan vaativan erityisen tuen koulutuksen yhteisessä haussa tai jatkuvassa haussa. Ylivieskassa, Sytykkeen tiloissa alkava koulutus on suunnattu opiskelijoille, jotka hyötyvät tuetuista opinnoista.

-Vuosien varrella olemme havainneet, että perusmuotoinen ammatillinen koulutus ei sovellu osalle asiakkaistamme. Luovi pystyy tarjoamaan monipuolisesti tukea erilaisiin tuen tarpeisiin. Onkin tarpeen kehittää erilaisia opiskelumalleja. Olemme erittäin iloisia saadessamme aloittaa koulutusyhteistyön Ammattiopisto Luovin kanssa, kertoo johtaja Anne Leppiniemi Sytykkeeltä.

Sytyke on Ylivieskassa toimiva työpaja, jonka toimialuetta ovat ammatillinen ja sosiaalinen kuntoutus, uravalmennus, työkyvyn arvioinnit sekä työpajatoiminta. Toiminta-alueena on Oulun eteläinen alue. Sytyke ja Ammattiopisto Luovi ovat osa Hengityslittoa.

Lisätietoja antavat  Luovin koulutustoiminnan johtaja Seija Karvonen p. 040 319 3733 ja Sytykkeen johtaja Anne Leppiniemi p. 040 861 4835. Opintoihin hakeutumisesta lisätietoja antaa Luovin hakutoimisto p. 040 319 3352.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.