Ammattiopisto Luovi ja Ähtäri Zoo tekevät yhteistyötä

Ähtäri Zoo on tarjonnut Ammattiopisto Luovin opiskelijoille työharjoittelupaikan ja mahdollisuuden opiskella käytännön työssä. Samalla on voitu harjoitella työelämässä vaadittavia taitoja. Oppimisympäristönä on ollut Zoon matkamuistomyymälä ja kiinteistöpuolen eri tehtäväpisteet. -Opiskelijat ovat olleet todella valmiita tarttumaan toimeen ja asenne on kohdallaan, kiittelee Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä. Opiskelijat puolestaan kertovat viihtyneensä Ähtäri Zoon monimuotoisessa oppimisympäristössä.

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos, jossa opiskelevat tarvitsevat opinnoissa ja työllistymisessä erityistä tukea. Luovissa voi suorittaa ammatillisen tutkinnon tai valmentavan koulutuksen. Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa (TELMA) opiskellaan sekä kotona että työssä tarvittavia arjen taitoja. Ammatilliseen kolutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA) saa hyvän otteen arjesta ja opiskelusta.

-TELMA -koulutuksessa opiskellaan valmiuksia ja taitoja mahdollisimman itsenäistä elämää varten sekä työntekemisen taitoja aidoissa työelämän ympäristöissä. Opiskelijat tarvitsevat hyvin erilaisia tukimuotoja ja Ähtäri Zoo on voinut tarjota joustavia mahdollisuuksia tutustua käytännön työtehtäviin. Iloitsen että nuoret ovat päässeet oikeisiin töihin ja voivat sitä kautta olla osallisena yhteiskunnassamme. Jokaisessa työyhteisössä on varmasti sopivia tehtäviä, joille tarvittaisiin käsipari niitä tekemään. Täytyy vain osata tarkastella tarvetta oikeasta näkökulmasta, muotoilee Ammattiopisto Luovin ammatillinen erityisopettaja Susanna Österlund.

Luovin kiinteistönhoitajalinjan -opiskelijat ovat työskennelleet Ähtäri Zoossa jo pitempään. Ryhmän ohjaaja Juha Saarimäki kertoo, että monenlaisia kohteita on kunnostettu ja hoidettu. Esimerkkinä hotellihuoneet, kokoustilat, aitaukset, viheralueet, kesäkalusteiden huolto ja kunnostus. Oman mielenkiintoisen lisänsä työhön tuovat eläinpuiston eläimet ja niiden läheisyys. -Turvallisuudesta pidetään aina huolta, mutta onhan se elämys, kun työmaan lähituntumassa hengittelee yli 1000 -kiloinen visentti.

Matkamuistomyymälässä on tehty lajittelu-, kokoonpano- ja pakkaustehtäviä sekä myymälän siisteydestä huolehtimista kuten järjestelyä ja pölyjen pyyhkimistä myymälähyllyistä.

Yhteistyö Ähtäri Zoon kanssa on ollut sujuvaa, toteaa Etelä-Pohjanmaalla vierailulla ollut Riikka Ahonvala Tekijätorilta. Ahonvala painottaakin, että johdon asenne yhteistyön sujumisessa on ratkaisevaa molemmin puolisen onnistumisen kannalta. Tekijätori on maksuton palvelu, jonka avulla erityistä tukea tarvitsevat 15 – 29 vuotiaat nuoret voivat löytää työpaikkoja työssäoppimista varten. Yritykset ja oppilaitokset voivat liittyä Tekijätorin jäseniksi. Palvelun tuottaa yhdistys Me osalliset ry – Vi delaktiga rf.

Opetuksellisuus on Ähtäri Zoon arvomaailmassa tärkeässä roolissa. -Aina se ei tarkoita sitä, että Ähtäri Zoo opettaa vierailijoilleen, vaan tässä tapauksessa me itse opimme vuorovaikutuksesta.  Yhteistyömme Ammattiopisto Luovin kanssa on tapa toteuttaa yrityksen yhteiskuntavastuuta. Nykypäivää kuitenkin on, että kaikki osapuolet voittavat. Tähtäin on edetä askel askeleelta ja myöhemmässä vaiheessa myös työllistää näitä nuoria sopivien tehtävien ja henkilöiden kohdatessa.

Kuva: Juha Saarimäki / Luovi ”Työssäkin on hauskaa”

Tiedote julkaistu 18.4.2019 Ähtäri Zoon sivustolla:
https://www.ahtarizoo.fi/index.php/fi/ajankohtaista/387-ammattiopisto-luovi-ja-aehtaeri-zoo-tekevaet-yhteistyoetae

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.