Luovin opiskelijoille menestystä Taitaja2019-tapahtumassa – Janne Kumpulalle kultaa!

Tuoreet Luovin Taitaja-mitalistit Ida Hartikainen ja Janne Kumpula

Ammattiopisto Luovin opiskelijat esiintyivät edukseen Taitaja2019-tapahtumassa Joensuussa 21.-23.5. Luovin opiskelijat mittasivat ammattitaitojaan TaitajaPLUS-lajeissa, jotka ovat Asiakaspalvelu ja myynti, Logistiikka, sekä Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala. Taitaja-semifinaaleista tiensä jatkoon ja Joensuun finaalitapahtumaan oli selvittänyt kolme Luovin opiskelijaa: Ida Hartikainen, Janne Kumpula ja Elias Aho, joka osallistuu Taitaja-finaaliin jo toista kertaa.

Janne Kumpula tekee siistiä jälkeä sateesta huolimatta.

Oulun yksikön Janne Kumpula voitti kultaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelun kilpailussa. Janne suoriutui hienosti ensimmäisen päivän sisällä suoritetusta osiosta. Keskiviikkona suoritettu kilpailun ulko-osuus sujui niin ikään loistavasti. Jannen työ oli tarkkaa ja jälki lähes täydellistä. Kilpailussa osallistujien täytyi muun muassa siistiä piha-alueen nurmikko sekä valmistella raivaussaha käyttökuntoon. Ruohonleikkuun aikana iskenyt kaatosadekaan ei juuri tehtävää haitannut. – Hyvä fiilis kilpailusta jäi. Tehtävät oli keskivertovaikeita, arvioi Janne suoritustaan.

Ida Hartikainen varmistaa, että myymälässä on kaikki kunnossa.

Asiakaspalvelun ja myynnin kilpailusta Luovin Helsingin yksikön Ida Hartikainen voitti upeasti hopeaa. Kilpailussa suoritettiin tehtäviä monipuolisesti hyllytyksestä pyörätuolilla liikkuvan asiakkaan avustamiseen. – Tehtävään oli piilotettu jekkuja, jotka olisi pitänyt hoksata. Kaupan tehtävät vastasivat hyvin niitä, mitä työelämässä on tehty, Ida kertasi suoritustaan.

Elias Aho tarkastaa kuormaa logistiikan TaitajaPLUS-kilpailussa.

Kokeneempaa Taitaja-kaartia edusti Muhoksen yksikön Elias Aho, joka osallistui jo toista kertaa Logistiikan TaitajaPLUS-finaaliin. Hän nappasi viime vuoden Taitaja2018-tapahtumasta pronssisen mitalin. Viime vuoden tehtävistä Joensuun Taitaja-finaali erosi varsin paljon, sillä Logistiikan kilpailu suoritettiin viime vuodesta poiketen kokonaisuudessaan ulkona. – Tehtävien aikana jännitti jonkun verran, mutta kun tietää mitä tekee ja keskittyy omaan tekemiseen, se auttaa. Kokemuksena hyvä, totesi Elias. Eliaksen sijoitus jäi tällä kertaa niukasti mitalisijojen ulkopuolelle neljänneksi. Vaikka Elias ei onnistunut kirkastamaan viime vuoden pronssiaan, sai tuleva logistiikan ammattilainen kilpailusta tärkeitä kokemuksia.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Luovin osastolla kuhisi toimittajia ja innostunutta kilpailukansaa, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui jututtamaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan kilpailuissa toimitsijoina toimineita Luovin Liperin yksikön opiskelijoita. Jami Puronaho, Anttoni Martikainen ja Jesse Karkkonen olivat otettuja presidentin vierailusta ja hoitivat tilanteen tyylikkäästi ja ammattiaitoisesti. Tasavallan presidentti Niinistö haastatteli opiskelijoita muun muassa raivaussahoista. Niinistö toimi Taitaja2019-tapahtuman suojelijana.

Sauli Niinistö jututti Liperin yksikön opiskelijoita.

Kokonaisuutena Luovin kilpailijat esittivät tuomareille laadukasta ammattiaitoa sekä reipasta kilpailuhenkeä. Jännittävistä ja monipuolisista kilpailutilanteista karttui osallistujille rutkasti arvokkaita kokemuksia.

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.