10.11.2020

Luovin valokuvakilpailu on ratkennut

Voittajaksi Oskari Pullola

Luovin opiskelijoille tarkoitettu valokuvakilpailu on ratkennut. Kilpailuun jätettiin lokakuun aikana yhteensä 104 kuvaa, joissa Luovin arvoja luovuus, uudistajuus, osaaminen, välittäminen ja ilo kuvattiin luonnon, ympäristön ja ihmisten välityksellä. Kilpailun voittajaksi valittiin Oskari Pullolan teos.

Mystinen, kapea valo tumman öisen metsän etupuolella.
Voittajakuvan otti Oskari Pullola.

– Kuva on sävymaailmaltaan hienovarainen ja kaunis sekä maalauksellisuudessaan teknisesti luova. Se herättää ajatuksia ja henkii toivoa ja iloa, arvioivat kilpailun raatina toimineet valokuvaaja Kati Leinonen sekä tieto- ja viestintäjohtaja Susanna Kangas.

Toiseksi tuli Janna Käsmän katuvalokuvaamisen hengessä toteutettu mustavalkoinen kuva.
– Kuva on yksinkertaisuudessaan mielenkiintoinen ja laittaa pohtimaan, missä se on otettu. Kuvastaa hauskalla tavalla osaamista ja tämän päivän maailmaa. Valokuvassa on hieno valo ja hyvä sommittelu, toteaa raati.

Useita kirjavia tarroja kiinnitettynä räystääseen.
Janna Käsmän kuvassa on urbaani tunnelma.

Kolmanneksi valittiin Roosa Rehulan kuva pienestä tytöstä.
– Kuvaan on saatu tallennettua aito hetki. Kuvaaja on uskaltanut mennä lähelle kuvattavaansa ja hoksannut lähestyä lasta tämän katseen korkeudelta. Kuvassa on kaunis tunnelma ja siitä välittyy mukavalla tavalla välittäminen, toteaa raati.

Pieni tyttö pitää aikuisen sormesta kiinni ja hymyilee seppele päässään.
Roosa Rehulan kuvaan on pysäytetty iloinen hetki.

Luovin liikelahjavalikoimaan valittiin lisäksi seuraavien kuvaajien kunniamaininnan ansaitsevat valokuvat: Anna-Liisa Pettinen, Auri Savonen, Elisa Suonvieri, Henna Myller, Mia Ukkola, Patrik Heikkinen, Samuel Kynkäänniemi, Sesilia Hiltunen ja Sonja Karhumaa.

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille!