Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee https://luovi.fi/ -verkkosivustoa ja on laadittu 21.09.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut Avidly Oyj.

Vaatimustenmukaisuus

Tämä verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Ammattiopisto Luovin verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, docx), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja ovat osa ennen 23.9.2018 julkaistuista tiedostoista, joita ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi. Lisäksi sivustolla on ei-saavutettavia video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Sivustolla on linkki toisen palvelun tarjoajan ylläpitämiin verkkopalveluihin (Visma Sign, My Cashflow, Prezi ja Genial.ly), jotka eivät täytä kaikilta osin saavutettavuusvaatimuksia.

Sivustolla on 23.9.2018 jälkeen julkaistu Vetovoimala-hankkeen PDF-tiedosto (Toimintakykyajattelu perusopetuksen ja toisen asteen välisessä tiedonsiirrossa, osa I), jossa on saavutettavuuspuutteita:

  • Tiedostossa voi olla visuaalisia elementtejä ja kaavioita, joista puuttuvat tekstivastineet. (WCAG 1.1.1.)
  • Tiedostoissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita kuten tyhjiä rivinvaihtoja ja otsikkotasoin merkkaamattomia otsikoita. (WCAG 1.3.1)
  • Tiedostojen taulukkorakenteissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia puutteita. Tekstin asetteluun on käytetty taulukkorakenteita, ohjelmalliset sarakeotsikot puuttuvat tai samankaltaisia tietoja on jaettu useampaan eri taulukkoon. (WCAG 1.3.1)
  • Joidenkin linkkien nimet eivät ole tarpeeksi kuvaavia ja joiltakin kuvalinkeiltä puuttuu tekstivastine. (WCAG 1.1.1 ja 2.4.4)

Train for International Trail -hankkeen materiaaleissa on saavutettavuuspuutteita ruudunlukijan käytön osalta.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi (linkki aukeaa uuteen välilehteen)
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000