Luovi lyhyesti

Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti.

  • Tehtävänä vaativan erityisen tuen ammatillinen koulutus
  • Valmentavaa koulutusta ja ammatillista tutkintokoulusta
  • Erityisopetuksen asiantuntijapalveluita
  • Yli 1 800 opiskelijaa
    (1 574 opiskelijavuotta / 2021)
  • Noin 750 luovilaista asiantuntijaa
  • 23 paikkakuntaa eri puolella Suomea
  • Kokonaistuotot noin 60 miljoonaa euroa
  • Osa Hengitysliitto ry:tä

Arvot

Luovuus
Uudistajuus
Osaaminen
Välittäminen
Ilo

Missio

Oma väylä
työhön ja
hyvään elämään.

Visio

Paras paikka
monenlaisten
osaajien
maailmassa.

Näin viitotaan ”Luovi”
Meillä on erityinen tehtävä

Erityisenä tehtävänä ammatillinen erityisopetus

Haluamme lisätä opiskelijoidemme mahdollisuuksia yhdenvertaiseen osallistumiseen. Valtakunnallisen toimintamme perustana ovat vahvat alueelliset ja paikalliset verkostot.

Suomen suurimpana alan toimijana Luovi on merkittävä ammatillisen erityisopetuksen kehittäjä. Olemme aktiivisesti mukana monissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa ja verkostoissa.

Tarjoamme ammatillisen erityisopetuksen osaamista asiantuntijapalveluina myös muiden oppilaitosten henkilöstöille.

Koulutuksen neuvottelukunta

Hengitysliiton koulutuksen neuvottelukunta toimii Luovin johdon tukena päätöksenteossa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Neuvottelukunta voi antaa näkemyksensä ja suosituksia ammatilliseen erityisopetukseen ja oppilaitoksen johtamiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi Luovilla on tätä kautta mahdollisuus tuoda yhteiskunnalliseen keskusteluun ammatilliseen erityisopetukseen ja erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä teemoja,

Neuvottelukuntaan kuuluvat eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (puheenjohtaja), Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, Mercurian rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen, Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen, Hengitysliiton hallituksen puheenjohtaja Marina Erhola sekä Luovin johtaja Hannu Koivula.

Luovin historia

Ammattiopisto Luovi syntyi 1.8.2007, kun Hengitysliittoon kuuluneet Merikosken ammatillinen koulutuskeskus (perustettu 1957), Kaprakan ammatillinen koulutuskeskus (perustettu 1947) ja Hoikan opisto (perustettu 1952) yhdistyivät valtakunnalliseksi oppilaitokseksi.

Luovi toimi perustamisaikaan 18 paikkakunnalla, joista eteläisin oli Helsinki ja pohjoisin Ylitornio. Opiskelijoita uudessa ammattiopistossa oli ammatillisessa peruskoulutuksessa 1 220. Lisäksi aikuiskoulutukseen ja vapaan sivistystyön koulutukseen osallistui vuosittain noin 2 000 opiskelijaa. Henkilöstöä meillä oli perustamisvaiheessa reilut 600. Hallinnollinen keskus perustettiin Ouluun.

Ammattiopistomme laajeni 1.1.2009, kun Alavuden erityisammattikoulu yhdistyi Luoviin. Samana vuonna Luovi lopetti kansanopistokoulutuksen järjestämisen ja sulki Sastamalan toimipisteen. Syynä oli paikallisesti vähentynyt kansanopistokoulutuksen kysyntä.

Muutosten jälkeen meillä opiskeli 1 460 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijaa ja lähes saman verran aikuiskoulutusopiskelijoita. Luovi toimi tuolloin 27 paikkakunnalla ja henkilöstöä oli yli 850.

Kun Luovi täytti kymmenen vuotta 2017, meillä opiskeli 1 550 ja työskenteli 700 luovilaista yhteensä 24 paikkakunnalla.

Luovi lähelläsi ympäri Suomen

Löydä oma väyläsi työhön ja hyvään elämään

Yhteystiedot

Ammattiopisto Luovi
PL 389, 90101 Oulu
Puhelin 040 319 3000
Y-tunnus: 0201472-1 (Luovi on osa Hengitysliitto ry:tä ja käyttää yhdistyksen y-tunnusta)