Opiskelen Luovissa

Tervetuloa opiskelijan sivulle!

Olemme koonneet sinulle tietopaketin, joka auttaa sinua opintojen alkaessa ja myöhemmin opiskelun aikana. Oman opiskelupaikkakuntasi sivulta löydät tarkempia tietoja työvuoden aloituksesta ja palveluistamme opiskelusi tueksi. Voit myös kysyä apua ja neuvoja opettajilta ja muulta henkilökunnalta.

Antoisia opiskeluhetkiä ja onnistumisen iloa!

Tuemme sinua opinnoissa ja työelämään sijoittumisessa

Luovin opettajat, opinto-ohjaajat ja muu opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö ohjaavat sinua opintojesi ajan aina hakuvaiheesta työelämässä oppimiseen ja jatkosijoittumiseen saakka. Sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista tukea, ohjausta ja neuvontaa opiskeluun ja elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa.

Millä paikkakunnalla opiskelet?

Siirry oman opiskelupaikkakuntasi sivulle. Sieltä löydät tarkempia tietoja työvuodesta ja opiskelijan palveluista sekä henkilöstömme yhteystiedot.

Turvallinen opiskeluympäristö

Turvallinen opiskeluympäristö vaatii sitoutumista ja aktiivisuutta kaikilta luovilaisilta. On tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus rauhalliseen opiskeluun ja työntekoon. Luovissa emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista.

Opiskelijan tietosuoja

Mitä opiskelu maksaa?

Luovissa opiskelu on sinulle maksutonta. Saat lainaksi opiskeluaikana käytettävät oppikirjat, työpuvut ja -välineet. Päätoimisissa opinnoissa saat myös maksuttoman aterian.

Lounas on opiskelupäivinä ilmainen perustutkinto-opiskelijoille ja valmentavassa koulutuksessa opiskeleville. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoa opiskelevilta lounaasta peritään maksu. Oman opiskelupaikkakuntasi sivulta löydät tiedon siitä, miten ruokailu on järjestetty.

Opiskelun rahoittamiseen voit hakea joko Kelan myöntämiä kuntoutusetuisuuksia (nuoren kuntoutusraha, ammatillinen kuntoutus tai kuntoutustuki) tai opintotukea. Päivittäisiin koulumatkoihin voit hakea koulumatkatukea. Lisätietoja saat Kelan kotisivulta (aukeaa uuteen välilehteen) tai Kelan paikallistoimistosta.

Selkeästi meille -tunnus

Selkeästi meille -hanke on arvioinut verkkopalvelumme kognitiivisen saavutettavuuden näkökulmasta ja myöntänyt meille tunnuksen.

Kognitiivinen saavutettavuus on meille tärkeää. Haluamme edistää verkkopalvelumme helppokäyttöisyyttä ja ymmärrettävyyttä.