Hae koulutuksia

Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Toimimme yli 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Meillä voit opiskella valmentavassa koulutuksessa tai suorittaa ammatillisia perustutkintoja. Tutustu koulutustarjontaamme.

Valmentavat koulutukset

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA): TUVAssa saat hyvän otteen arjesta ja opiskelusta. Pohdit ammatinvalintaasi ja saat eväät ammatillisen tutkinnon suorittamiseen. TUVA on tarkoitettu ensisijaisesti oppivelvollisille ja muille ilman toisen asteen tutkintoa oleville, jotka tarvitsevat valmentavaa koulutusta.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA): TELMAssa opiskelet kotona ja työssä tarvittavia arjen taitoja. Tutustut työelämään ja opit hoitamaan itsenäisesti jokapäiväisiä tehtäviä ja toimimaan yhteiskunnan jäsenenä.

Suunnittelemme opintosi juuri sinulle sopiviksi yhdessä sinun, huoltajiesi sekä muiden opiskeluasi tukevien henkilöiden kanssa. Tärkeintä ovat sinun toiveesi, tavoitteesi ja kykysi. Opiskelet pienessä ryhmässä, jossa opettajalla ja ohjaajalla on aikaa auttaa sinua opinnoissasi.

Ammatilliset perustutkinnot

Kuusi koulutusalaa. 16 ammatillista perustutkintoa. Luovissa on mistä valita.

Luovissa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osia. Kartutat osaamista aidoissa työtehtävissä alan työpaikoilla ja erilaisissa oppimisympäristöissä. Voit opiskella myös oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka.

Tutustu tutkintoihin ja löydä mieleisesi ammatti!

Katso videot tutkinnoista

Luovin Youtubekanavalla on hakijoille suunnattu videosoittolista (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).