Digipalvelut

Tältä sivulta pääset tärkeimpiin opinnoissasi tarvittaviin sähköisiin palveluihin. Löydät myös linkit yleisimpiin opetusohjelmiin.

Opettajat ja ohjaajat neuvovat sinua sähköisten oppimisympäristöjen ja palvelujen käytössä.

Lisätietoa digipalveluista

Luovissa käytettäviä sähköisiä palveluja

Kun kirjaudut sisään alla oleviin palveluihin, poistut tältä sivustolta. Palvelut aukeavat uusiin välilehtiin.

Oppi-tunnus ja salasana

Luovin opiskelijoiden Oppi-tunnus on henkilökohtainen ja käytössä opiskelun voimassaoloajan. Saat Oppi-tunnuksen opintojesi alkaessa. Oppi-tunnus on: etunimi.sukunimi@oppi.luovi.fi

Oppi-tunnuksella pääset kirjautumaan Luovin laitteisiin, Wilmaan, sähköpostiin ja yleisimpiin opiskeluaikana tarvittaviin ohjelmiin.

Voit luoda uuden salasanan, palauttaa unohtuneen salasanan tai vaihtaa nykyisen salasanan alla olevista linkeistä (linkit aukeavat uuteen välilehteen ja poistut luovi.fi-sivustolta):

Jos salasanan vaihto ei onnistu, ota yhteyttä opettajaasi tai ohjaajaasi.

Turvatieto ja monivaiheinen tunnistautuminen

Kun opintojesi alussa kirjauduit ensimmäistä kertaa Luovin sähköisiin palveluihin kuten Wilmaan tai sähköpostiisi, sinua pyydettiin määrittelemään monivaiheisen tunnistautumisen turvatieto. Monivaiheinen tunnistautuminen parantaa kirjautumisesi turvallisuutta ja sen avulla voit myös jatkossa palauttaa unohtuneen salasanan.

Pääset tarvittaessa muuttamaan turvatietosi osoitteessa mfa.silmu.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Wilma

Wilma on Ammattiopisto Luovin opiskelijoiden, huoltajien ja henkilöstön yhteydenpitoon ja asiointiin tarkoitettu palvelu. Wilmassa voit:

  • seurata opintojen kulkua
  • lukea tärkeitä tiedotteita
  • lukea ja lähettää viestejä
  • tehdä hakemuksia
  • tarkastella ja täyttää itseä koskevia tietoja
  • katsoa itseä koskevia päätöksiä.

Mene osoitteeseen luovi.inschool.fi (avautuu uuteen ikkunaan) ja valitse sivulta ”Opiskelijoiden ja henkilöstön kirjautuminen”. Seuraa sivuston antamia ohjeita.

Katso ohjeita Wilman käyttöön.

Microsoft Office365 maksutta kotikoneelle ja mobiililaitteisiin

Ammattiopisto Luovin opiskelijana sinulla on mahdollisuus ladata maksutta uusin Microsoft Office -paketti (Office 365 ProPlus) omalle kotikoneelleesi. Voit ladata Office-paketin viidelle omalle tietokoneellesi (Windows tai Mac).

Office 365 ProPlus -paketti sisältää niin opiskelussa kuin työssä hyödylliset ja tarpeelliset ohjelmat. Pakettiin kuuluvat esimerkiksi Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook ja Teams.

ProPlus-paketin lataaminen on helppoa:

  1. Siirry kotikoneesi selaimessa Office Portal (aukeaa uuteen välilehteen).
  2. Kirjoita käyttäjätunnus-kohtaan oma @oppi.luovi.fi -tunnuksesi.
  3. Seuraavaksi sinut ohjataan kirjautumissivulle, johon syötät salasanasi.
  4. Valitse sivun alareunasta Asenna/Install -painike ja seuraa ohjeita.

Lisäksi voit hakea mobiililaitteesi (Android, iPhone, iPad) sovelluskaupasta Office-sovellukset ja aktivoida ne maksutta @oppi.luovi.fi -tunnuksella.

Office 365 ProPlus -käyttöoikeus on voimassa opintojesi ajan.

Etäopiskelu ja verkkotapaamiset

Opiskelusi aikana sinulla on käytettävissä etäopiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn Microsoft Teams. Teamsin kautta voit olla videoyhteydessä tai chatissa opettajien, ohjaajien ja opiskelukavereiden kanssa. Voit käyttää Teamsia omalla kotikoneellasi Chrome- tai Edge-selaimella tai ladata erillisen Teams-sovelluksen. Jos haluat käyttää Teamsia älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella, lataa laitteeseesi Teams-sovellus. Opettajat ja ohjaajat neuvovat Teamsin käytössä.

Osa opetusryhmistä hyödyntää opiskelussa Teamsin sijaan Google Classroomia. Googlen palvelut toimivat kaikilla yleisimmillä selaimilla. Voit myös halutessasi ladata ja ottaa käyttöön Googlen sovellukset älypuhelimessasi Oppi-tunnuksella.

Langaton verkko

Luovin opetustiloissa ja asuntoloissa on opintojasi varten käytössäsi maksuton langaton verkko.

Tallennustila

Saat opiskelusi ajaksi käyttöön Microsoft OneDrive -pilvipalvelun opiskeluun liittyvien tiedostojen tallennuspaikaksi. Tallenna tiedostot OneDriveen, jolloin ne ovat käytettävissä oppilaitoksen koneilla, omalla kotikoneellasi ja älypuhelimellasi.

Opetusohjelmia

Ohjeita ja hyödyllisiä linkkejä

Tietosuoja
Opiskelijoiden it-palveluiden käyttösäännöt (pdf, aukeaa uuteen välilehteen)

Etätapaamisen ohje (Teams) (pdf, aukeaa uuteen välilehteen)
Ohje on tarkoitettu esimerkiksi hakijoille, huoltajille tai ohjaaville tahoille, joilla ei ole Oppi-tunnuksia.

Opiskelijaviestinnän sähköiset palvelut

Luovissa käytettävät opiskelijaviestinnän sähköiset palvelut on koottuna alla olevaan kuvaan. Käytät näitä palveluja, kun viestit opettajien, ohjaajien tai muun Luovin henkilöstön kanssa tai kun etsit tietoja omiin opintoihisi liittyen.