Digipalvelut

Tältä sivulta pääset tärkeimpiin opinnoissasi tarvittaviin sähköisiin palveluihin. Löydät myös linkit yleisimpiin opetusohjelmiin.

Opettajat ja ohjaajat neuvovat sinua sähköisten oppimisympäristöjen ja palvelujen käytössä.

Lisätietoa digipalveluista

Microsoft Office365 maksutta kotikoneelle ja mobiililaitteisiin

Ammattiopisto Luovin opiskelijana sinulla on mahdollisuus ladata maksutta uusin Microsoft Office -paketti (Office 365 ProPlus) omalle kotikoneelleesi. Voit ladata Office-paketin viidelle omalle tietokoneellesi (Windows tai Mac).

Office 365 ProPlus -paketti sisältää niin opiskelussa kuin työssä hyödylliset ja tarpeelliset ohjelmat. Pakettiin kuuluvat esimerkiksi Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook ja Teams.

ProPlus -paketin lataaminen on helppoa:

  1. Avaa kotikoneen selaimessa osoite: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx
  2. Kirjoita käyttäjätunnus-kohtaan oma @oppi.luovi.fi -tunnuksesi
  3. Seuraavaksi sinut ohjataan kirjautumissivulle, johon syötät salasanasi
  4. Klikkaa sivun alareunassa Asenna/Install -painiketta ja seuraa ohjeita

Lisäksi voit hakea mobiililaitteesi (Android/iPhone/iPad) sovelluskaupasta Office-sovellukset ja aktivoida ne maksutta @oppi.luovi.fi -tunnuksella.

Office 365 ProPlus -käyttöoikeus on voimassa opintojesi ajan.

Etäopiskelu ja verkkotapaamiset

Opiskelusi aikana sinulla on käytettävissä etäopiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn Microsoft Teams. Teamsin kautta voit olla videoyhteydessä tai chatissa opettajien, ohjaajien ja opiskelukavereiden kanssa. Voit käyttää Teamsia omalla kotikoneellasi Chrome- tai Edge-selaimella tai ladata erillisen Teams-työpöytäsovelluksen. Jos haluat käyttää Teamsia älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella, lataa laitteeseesi Teams-sovellus. Opettajat ja ohjaajat neuvovat Teamsin käytössä.

Osa opetusryhmistä hyödyntää opiskelussa Teamsin sijaan Google Classroomia. Googlen palvelut toimivat kaikilla yleisimmillä selaimilla. Voit myös halutessasi ladata ja ottaa käyttöön Googlen sovellukset älypuhelimessasi Luovi-tunnuksella.

Langaton verkko

Luovin opetustiloissa ja asuntoloissa on opintojasi varten käytössäsi maksuton langaton verkko.

Tallennustila

Saat opiskelusi ajaksi käyttöön Microsoft OneDrive -pilvipalvelun opiskeluun liittyvien tiedostojen tallennuspaikaksi. OneDriveen tallentamasi tiedostot ovat käytettävissä oppilaitoksen koneilla, omalla kotikoneellasi ja mobiililaitteillasi.

Opetusohjelmia

Ohjeita ja hyödyllisiä linkkejä

Tietosuoja
Opiskelijoiden it-palveluiden käyttösäännöt (pdf)
Näin vaihdat salasanan ja lisäät turvatiedon (pdf)

Etätapaamisen ohje (Teams) (pdf)
Ohje on tarkoitettu esimerkiksi hakijoille, huoltajille tai ohjaaville tahoille, joilla ei ole Luovi-tunnuksia.