Luovi opiskelu­paikkana

Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Toimimme yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Luovissa voit opiskella valmentavassa koulutuksessa sekä suorittaa perustutkintoja, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Onko Luovi sinulle sopiva opiskelupaikka?

Luovi voi olla sinulle sopiva opiskelupaikka, jos tarvitset yksilöllistä tukea ja ohjausta. Toimita siitä asiantuntijan lausunto tai selvitys hakemuksen liitteeksi. Voimme myös auttaa sinua selvittämään, onko Luovi sinua varten.

Mietitkö jatko-opintoja tai osaamisen kehittämistä?

Luovissa voit päivittää ammattitaitoasi. Voit myös kehittää osaamistasi tai opiskella kokonaan itsellesi uuden ammatin. Tutustu Luovin tarjoamiin koulutuksiin.

Tarvitsetko lisätietoja opiskelusi suunnitteluun?

Millaista opiskelu on Luovissa?

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa ja etäopetusta, jolloin opiskelet kotona. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteita

Teemme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassa sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme, mitä olet opiskellut aiemmin ja mitä työtä olet ehkä tehnyt. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmaasi.

Luovin opettajat ja muut työntekijät auttavat sinua laatimaan suunnitelman opintoja varten ja saavuttamaan tavoitteesi. Saat opintojen aikana ohjausta ja tukea tavoitteesi mukaan.