Luovi opiskelu­paikkana

Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Järjestämme koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan tarvitseville. Luovissa voit opiskella valmentavassa koulutuksessa sekä suorittaa ammatillisia tutkintoja. Toimimme yli 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Luovi voi olla sinulle sopiva opiskelupaikka, jos tarvitset opinnoissasi ja työllistymisessäsi yksilöllistä tukea ja ohjausta.

Vaativa erityinen tuki Luovissa

Luovissa saat opinnoissasi ja työllistymisessäsi yksilöllistä tukea ja ohjausta. Vaativan erityisen tuen palveluja voivat olla:

Vaativan erityisen tuen tarpeen tunnistaminen

Tarkastelemme vaativan erityisen tuen tarvetta toimintakyvyn näkökulmasta yhteistyössä hakijan, opiskelijan ja verkoston kanssa. Toimintakyvyn osa-alueita ovat voimavarat, opiskelu- ja työskentelyvalmiudet, yhteistyötaidot ja arjen ja asumisen taidot.

Toimintakyvyn arvioimisessa ja kuvaamisessa käytämme RUORI-arviointimenetelmää. Tutustu RUORI-työkaluihin.

Voit pyytää Luovista neuvoja tuen tarpeen tunnistamiseen ja tarvittavien tukimenetelmien tai palvelujen suunnittelemiseen.

Millaista opiskelu on Luovissa?

Luovissa voit opiskella ja hankkia osaamista sinulle sopivilla tavoilla. Meillä opiskelet yksilöllisesti ja käytännönläheisesti. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa ja etäopetusta, jolloin opiskelet kotona. Voit hankkia osaamista myös aidoissa työtehtävissä Luovin omissa oppimisympäristöissä ja työpaikoilla. Luovissa opiskelu on maksutonta.

Opiskelijoiden kokemuksia opiskelusta Luovissa

Voit selata vaihtoehtoja sivuilla olevista nuolista.

Onko Luovi sinulle sopiva opiskelu­paikka?

Oma suunnitelma ohjaa kohti tavoitteita

Teemme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Suunnitelmassa sovimme yhdessä tavoitteistasi, kuinka kauan opintosi kestävät ja missä ja miten opiskelet. Opiskelun suunnittelussa huomioimme, mitä olet opiskellut aiemmin ja mitä työtä olet ehkä tehnyt. Myös vahvuutesi, tapasi oppia sekä elämäntilanteesi vaikuttavat suunnitelmaasi.

Luovin opettajat ja muut työntekijät auttavat sinua laatimaan suunnitelman opintoja varten ja saavuttamaan tavoitteesi. Saat opintojen aikana ohjausta ja tukea tavoitteesi mukaan.

Ota yhteyttä haku- ja neuvontapalveluihin

Annamme tietoa Luovista ja neuvomme hakeutumiseen liittyvissä yleisissä kysymyksissä. Esimerkiksi:

  • Luoviin tutustumisesta
  • Luoviin hakemisesta
  • hakemuksen liitteistä
  • hakuajoista

040 319 3000
info@luovi.fi

Palvelemme maanantaista torstaihin kello 9.00-15.00 ja perjantaisin kello 9.00-14.00.

Kysy lisää opoltamme:

  • Luovista ja koulutusvaihtoehdoista
  • ohjausta ja neuvontaa sopivan koulutuksen valintaan ja hakeutumiseen
  • mahdollisuudesta järjestää Luovin etäesittelyjä esimerkiksi opo-tunneille
  • ohjausta ja neuvontaa vaativan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen
  • RUORI-arvioinnin tekemisestä

Jaana Heikkinen, opinto-ohjaaja

040 319 3625
jaana.s.heikkinen@luovi.fi