Perusopetuksen päättäville nuorille kevät on jatko-opintoihin hakeutumisen aikaa. Jatko-opintoihin voi hakea yhteishaussa tai jatkuvassa haussa, oman tilanteen mukaan. Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Yhteishaun aikataulut

Yhteishaku alkaa tiistaina 22.2.2022 ja päättyy tiistaina 22.3.2022 klo 15.00. Yhteishaussa voi hakea sekä ammatillisiin erityisoppilaitoksiin (haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään koulutukseen), että yleisiin ammattioppilaitoksiin. Luoviin voi hakea yhteishaussa perustutkintoihin, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA). Nykyinen ammatilliseen koulukseen valmentava VALMA-koulutus muuttuu TUVA-koulutukseksi 1.8.2022 alkaen.

Yhteishaku Opintopolku.fi-palvelussa

Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -palvelussa. Haussa on käytössä yksi hakulomake, johon hakija voi laittaa enintään 7 hakutoivetta. Hakutoivejärjestyksellä on merkitystä ja 1. hakutoiveella on erityinen painoarvo opiskelijavalinnassa. Hakemus käsitellään hakutoivejärjestyksessä.

Hakulomakkeen täyttämistä voi harjoitella Opintopolku.fi -palvelussa demolomakkeen avulla 18.2.2022 asti.

Hakemuksen liitteet tulee toimittaa 1.4.2022 kello 15.00 mennessä Luoviin.

Lisätietoa hakemisesta

Yksityiskohtaista tietoa kevään 2022 yhteishausta löytyy Opetushallituksen julkaisemasta uutisesta (aukeaa uuteen välilehteen).