Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon suomenmestaruuksista. Taitaja-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Porissa 16.–19.5.2022. Tapahtumapaikkana toimii Porin urheilukeskus, Isomäki ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue.

Taitajassa kilpaillaan noin 50 lajissa, joista kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Lisäksi tapahtumassa on ammattinäytöksiä. 
 

Seuraavat Luovi Tampereen opiskelijat selvittivät tiensä TaitajaPLUS-lajeissa finaaleihin:   

TaitajaPLUS-finalisti Jani Arvola
P2 KIINTEISTÖNHOITO:  Jani Arvola
TaitajaPLUS-finalisti Handan Kasap
P3 LIIKETOIMINTA:  Handan Kasap

Jani Arvola opiskelee kiinteistönhoitoa Luovi Tampereella ja odottaa finaalia jännittynein mielin. ”Uskon, että kokemus on hyvä ja olen valmistautunut siihen esimerkiksi lukemalla robottiruohonleikkurin sääntökirjaa”, Jani kertoo. Hän on kartuttanut osaamistaan laajasti työelämässä oppimisen jaksoilla niin ulkotöissä kuin sisähommissa.

Handan Kasap opiskelee liiketoimintaa Luovi Tampereella ja kertoo lähtevänsä kilpailuun hyvillä fiiliksillä. ”Taitaja-kilpailun avulla pystyy kehittämään ja haastamaan itseään”, Handan kertoo. Työelämästä hän on oppinut asiakaspalvelulähtöisyyttä, myyntiä, kassatyötä sekä toimintaa työyhteisössä.

Tsemppiä molemmille Luovin finaleisteille! Taitaja2022-tapahtuman voittajat ja tulokset julkaistaan torstaina 19.5.2022. 

Tietoa tapahtuman ohjelmasta 

Livetapahtuman lisäksi Taitajan YouTube-kanavalla lähetetään tunnelmia kisapaikalta tiistaina ja keskiviikkona klo 10–13 ja torstaina klo 9–12. Tutustu avajaisiin, päättäjäisiin, seminaareihin ja muihin oheistapahtumiin verkkosivuilla: https://taitaja2022.fi/fi/oheistapahtumat/  

Tarkemman ohjelman löydät Taitaja2022 Pori -verkkosivuilta: https://taitaja2022.fi/  

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.  

Lisätietoja  

Tiina Pyyny, TaitajaPLUS-koordinaattori, Ammattiopisto Luovi  
puh. 040 319 3973, tiina.pyyny@luovi.fi