Suomen ammattitaitomaajoukkue osallistuu kansainväliseen Abilympics-kilpailuun Metzissä maaliskuussa 2023. Abilympics-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ammattilaisille. Ammattiopisto Luovista maajoukkueessa on mukana neljä opiskelijaa kilpailijoina. Lisäksi neljä Luovin henkilöstön edustajaa toimii kilpailulajeissa tuomareina.

Suomen tavoitteena on kilpailuun osallistumisen kautta kehittää ammatillista erityisopetusta. Siksi Suomen joukkueeseen kuuluu vain ammattiin opiskelevia nuoria, vaikka ikärajaa kilpailussa ei ole, kertoo toinen joukkueenjohtaja Petri Hämäläinen.

Kaiken kaikkiaan Suomen joukkueeseen kuuluu 13 oman alansa ammattilaiseksi opiskelevaa nuorta. He osallistuvat kukin ammattialansa taitoja mittaaviin lajeihin, joita ovat esimerkiksi viherrakentaminen, valokuvaus, puhdistuspalvelut, kokki ja julisteen suunnittelu. 

Luovin opiskelijat kilpailulajeissa:

  • Media, Character Design: Saga Naumanen, Luovi Oulu 
  • Media, Photography Outdoor: Milla Tiira, Luovi Helsinki ja Irene Vapalahti, Luovi Helsinki 
  • Media, Poster Design: Milja Jaakola, Luovi Helsinki 

Luovin henkilöstöä tuomareina kilpailulajeissa:

  • Cabinet Making: Jukka Kilponen, Luovi Oulu 
  • Character Design: Jussi Väisänen, Luovi Oulu 
  • Photography Outdoor: Maria Ylikoski, Luovi Helsinki 
  • Poster Design: Antti Närhi, Luovi Helsinki 

Ammattitaitomaajoukkueen lähettämistilaisuus Helsingissä

Opetusministeri Li Andersson lähetti joukkueen matkaan perjantaina 17.2. järjestetyssä tilaisuudessa, jossa oli mukana joukkueen tukijoita ja yhteistyökumppaneita. Kuvissa Luovin edustajat opetusministeri Li Anderssonin kanssa.

Kuvassa vasemmalta lähtien Milla Tiira, Milja Jaakkola, Irene Vapalahti, opetusministeri Li Andersson, Maria Ylikoski ja Antti Närhi.
Kuvassa vasemmalta lähtien Saga Naumanen, Jussi Väisänen, opetusministeri Li Andesson ja Jukka Kilponen.

Mikä kansainvälinen Abilympics-kilpailu on?

Kansainvälinen Abilympics-kilpailu järjestetään Ranskan Metzissä 24.–25.3.2023. Kilpailuun osallistuu noin 400 kilpailijaa 27 maasta. Lajeja on yhteensä 44, ja Suomen joukkue osallistuu niistä yhdeksään. 

Suomen ammattitaitomaajoukkueen osallistujat tulevat viidestä eri ammatillisesta oppilaitoksesta. Mukana on kilpailijoita ja tuomareita Ammattiopisto Livestä, Ammattiopisto Luovista, Ammattiopisto Spesiasta ja Kiipulan ammattiopistosta. 

Kilpailulajeihin ja ammattitaitojoukkueen kilpailijoihin voit tutustua Skills Finlandin sivustolla (linkki avautuu uuteen välilehteen):

Lisätietoja tapahtumasta

Joukkueenjohtaja Petri Hämäläinen, petri.hamalainen@luovi.fi, 040 319 3124 

Viesintäpäällikkö Katja Katajamäki, katja.katajamaki@skillsfinland.fi, 040 732 0691

Tutustu tapahtumaan

Ammattitaitomaajoukkueen matkaa voi seurata Facebook-sivustolla (linkki avautuu uuteen välilehteen):