Ammattiopisto Luovi on kokonaismaineeltaan ammattiopistojen ykkönen myös tämän kevään Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Tutkimus tehtiin ensimmäistä kertaa keväällä 2022, jolloin Luovi sai ensimmäisen ykkössijansa.

Tämän kevään tutkimuksessa mukana oli 28 ammatillista oppilaitosta. Tutkimukseen osallistui kaikkiaan yli kuusituhatta 15–65-vuotiasta suomalaista. Tutkitut oppilaitokset edustivat laaja-alaisesti erityyppisiä organisaatioita sekä koulutusprofiilinsa että omistuspohjansa osalta. Mukana oli monialaisia koulutuskuntayhtymiä, elinkeinoelämän oppilaitoksia, erikoistuneita aikuiskoulutuskeskuksia sekä ammatillisia erityisoppilaitoksia.

Tutkimuksessa parhaimmat mainearvosanat saivat ammatilliset erityisoppilaitokset.

– Tulokset osoittavat, että Suomessa useat ammatilliset oppilaitokset pystyvät maineen tasolla kilpailemaan ammattikorkeakoulujen ja tiedekorkeakoulujen kanssa. Esimerkiksi parhaan maineen keskiluvun tutkimuksessa saanut Ammattiopisto Luovi jättää maineessaan taakseen suurimman osan maamme korkeakouluista, toteaa T-Median asiantuntija Andrei Sergejeff.

Tämä on upea tulos ja luovilaisten yhdessä tekemän hienon työn tulosta. Hyvä me!