Ammattiopisto Luovi aloittaa tuotannollisiin, taloudellisiin ja työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuviin syihin perustuvat muutosneuvottelut, jotka koskevat koko Luovi Alavuden henkilöstöä.  

Neuvottelut voivat pahimmillaan johtaa vuoteen 2028 mennessä koko Luovi Alavuden henkilöstön osalta työsuhteen päättämiseen, osa-aikaistamiseen tai työsopimuksen olennaisen ehdon yksipuoliseen muuttamiseen. Mahdolliset toimenpiteet ja aikataulut tarkentuvat neuvottelujen aikana.  

Valtakunnallisesti toimivaan Ammattiopisto Luoviin on viime vuosina ollut reilusti enemmän hakijoita kuin rahoituksen mahdollistamia avoimia paikkoja. Hakijoiden määrä on kasvanut erityisesti maakuntien keskuksissa. Luovi Alavudella puolestaan valintakelpoisten hakijoiden määrä on jo pitempään jäänyt pienemmäksi kuin avoinna olleiden paikkojen määrä.  

Muutosneuvottelut alkavat 31.1.2024 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. 

Luovi Alavudella tarjotaan kuutta erilaista ammatillista perustutkintokoulutusta, tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta (TUVA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA). Luovi Alavuden kirjoilla on tällä hetkellä 38 työntekijää ja opiskelijoita paikkakunnalla on 79. 

Lisätietoja asiassa antaa Ammattiopisto Luovin rehtori Seija Karvonen, puh. 040 319 3733