Las Valmas

Kehitimme valmentavia koulutuksia siten, että opiskelija voi edetä koulutuksessa yksilöllisten tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaisesti. Näkökulma oli vahvasti opiskelijalähtöisyydessä.

Opetushallitus rahoittaa hanketta -tunnus.

Tulokset

1. Opetussuunnitelman kehittäminen
Kehitimme opetussuunnitelmia siten, että opiskelijoiden erilaiset tarpeet ja yksilöllisyys toteutuvat joustavasti ja koko valmentavan koulutuksen valinnaisuuden mahdollistaen.

2. Valmentavan ja tutkintotavoitteisen koulutuksen yhteistyö
Kehitimme yhteistyötä valmentavan koulutuksen ja tutkintotavoitteisen koulutuksen välillä siten, että joustavat ja tarkoituksen mukaiset siirtymät valmentavan koulutuksen ja tutkintotavoitteisen koulutuksen välillä mahdollistuvat.

3. Inklusiivisen mallin kehittäminen
Mahdollistimme erilaisten oppijoiden opetuksen samassa ryhmässä. Kehitimme ja mahdollistimme opiskelijoille yksilölliset ja joustavat opintopolut hyödyntäen opiskelijoiden lähtökartoituksia.

4. Opiskelijan henkilökohtaiset suunnitelmat
Kehitimme henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien ja jatkosuunnitelmien laadintaa sekä loimme ammatinvalintaa ja jatko-opintoja selkeyttäviä toimintamalleja ja siirtymiä.

5. Yhteistyö koulutuksen järjestäjien kesken
Kehitimme ja tuotimme valmentavan koulutuksen toteuttamiskuvauksen ja ohjausmallin vanhan Vaasan läänin alueella. Pyrimme selkiyttämään rajapintoja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen ja erityisopetuksena järjestettävän ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen välillä sekä selkiyttämään rajapintaa työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen.

Yhteistyössä

Hanke toteutettiin Opetushallituksen rahoituksella. Hanketta koordinoi Koulutuskeskus SEDU. Yhteistyökumppaneina toimivat Ammattiopisto Luovi, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU (Haapaveden, Nivalan, Oulaisten, Ylivieskan, Haapajärven ja Kalajoen aot:t sekä Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto), Keski-Pohjanmaan ao, Optima, Yrkesakademin i Österbotten, Vaasan ammattiopisto ja Vaasan aikuiskoulutuskeskus.

Lisätietoja

Sari Jokela, sari.jokela@luovi.fi, 040 319 3730