Reformi Telmassa

Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset ulottuvat myös Telma-koulutukseen. Yhä suurempi joukko vaativaa erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita hankkii osaamista aidoissa työelämäympäristöissä työpaikoilla. Hankkeen tavoitteena on luoda uusia verkostoja työelämään. Opiskelijoiden yksilölliset opintopolut suunnitellaan palvelemaan opiskelijan jatkosuunnitelmia, joiden laatimista kehitetään yhdessä vammaispalveluiden kanssa. Ura- ja jatkosuunnitelmat uudistetaan niin, että ne tukevat nykyistä paremmin opiskelijoiden työllistymistä.

Hankkeen tavoitteena on

1.Koulutussopimuksen käyttäminen ja hyödyntäminen vammaispalveluissa ja muissa työelämäverkostoissa työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen. Työpaikalla tapahtuvan osaamisen hankkimisen lisääminen ja monipuolistaminen varmistaen opiskelijan ohjauksen ja tuen tarpeiden huomioiminen.

2.Prosessit ja resurssit – Telma-opiskelijoiden mahdollisuus suorittaa perustutkintojen osia ja tai tutkintojen osien osia.  Luodaan toimintatapoja yksilöllisten opintopolkujen suunnitteluun ja toteuttamiseen siten, että ne tukevat opiskelijan jatkosuunnitelman toteutumista.

3.Urasuunnitelmat ja jatkosuunnitelman uudistaminen työllistymistä tukevammaksi yhteistyössä vammaispalvelujen kanssa. Osaamistodistusten kehittäminen ja hyödyntäminen digitaalisilla ratkaisuilla. Osaaminen tekeminen näkyväksi.

Hanketta koordinoi Keskuspuiston ammattiopisto. Luovin lisäksi yhteistyökumppaneita ovat Spesia, Optima Samkommun ja Aitoon Emäntäkoulu. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.