Reformi Telmassa

Ammatillisen koulutuksen uudistuksen vaikutukset ovat ulottuneet myös Telma-koulutukseen. Hankkeen tavoitteena oli luoda uusia verkostoja työelämään. Opiskelijoiden yksilölliset opintopolut suunniteltiin palvelemaan opiskelijan jatkosuunnitelmia niin, että ne tukevat nykyistä paremmin opiskelijoiden työllistymistä.

Luovin tavoitteena hankkeessa oli 

1. Kehittää työpaikkojen kanssa yhteistyömalleja, joissa TELMA-opiskelijan yksilölliset opintopolut toteutuvat osaamisperusteisesti oppilaitoksen ulkopuolisissa toimintaympäristöissä. Hyödyntää koulutussopimusta työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen. Kehittää opiskelijan ohjausta ja tuen tarpeiden huomioimista työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa

2. Kehittää ura- ja työllistymisen suunnittelua ja toimintamalleja opiskelijalähtöiseksi, osaamisen hankkimista ohjaavaksi, työllistymiseen johtavaksi ja elinikäisen oppimisen tavoitteet mahdollistavaksi. Kehittää ja pilotoida työhönvalmennusmallia siirtymävaiheiden tukemiseen. Kehittää yhteistyötä vammaispalvelujen kanssa ja uudistaa ura- ja jatkosuunnittelua työllistymistä edistävämmäksi. Huomioida opiskelijan osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen koulutuksen päättymisen / työllistymisen jälkeen.

3. Kehittää digitaalisia ratkaisuja opiskelijan oppimisen ja osaamisen dokumentoinnin ja näkyväksi tekemisen sekä työllistymisen tueksi. Osaamistodistusten kehittäminen ja hyödyntäminen digitaalisilla ratkaisuilla.

Hanketta koordinoi Keskuspuiston ammattiopisto. Luovin lisäksi yhteistyökumppaneina toimivat Spesia, Optima Samkommun ja Aitoon Emäntäkoulu. Hanketta rahoitti Opetushallitus.


Reformi Telmassa -hankkeen aikana tuotettua materiaalia:
Työelämäpolkujen ja aktiivisen osallisuuden kehittämistä – Oulun kaupungin päivä- ja työtoiminnassa. Opinnäytetyö (YAMK), Heli Tihinen

Thinglink-materiaalit:
Thinglink: Täytä astianpesukone näin
Thinglink: Pese kädet aina
Thinglink: Juomakuorman purku

Opiskelijapolkuja:
Jessen tarina
Jonin tarina
Joonan tarina
Kaisan tarina
Teemun tarina
Viivin tarina
Vilman tarina
Urhon tarina

Urasuunnitelma

Video: TELMA-opiskelua Tampereen paikallisliikenteessä

Reformi Telmassa / Työ-Telma, Leena Keskipalosaari:
Matkalla työelämään, lukuvuosi 2018-2019
Valmistuneiden opiskelijoiden kuulumisia
Parasta on kaikki
Reformi Telmassa tuloksia, Työ-Telma

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.