Reformi Telmassa

Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset ulottuvat myös Telma-koulutukseen. Hankkeen tavoitteena on luoda uusia verkostoja työelämään. Opiskelijoiden yksilölliset opintopolut suunnitellaan palvelemaan opiskelijan jatkosuunnitelmia niin, että ne tukevat nykyistä paremmin opiskelijoiden työllistymistä.

Luovin tavoitteena hankkeessa on 

1. Kehittää työpaikkojen kanssa yhteistyömalleja, joissa TELMA-opiskelijan yksilölliset opintopolut toteutuvat osaamisperusteisesti oppilaitoksen ulkopuolisissa toimintaympäristöissä. Hyödyntää koulutussopimusta työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen. Kehittää opiskelijan ohjausta ja tuen tarpeiden huomioimista työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa

2. Kehittää ura- ja työllistymisen suunnittelua ja toimintamalleja opiskelijalähtöiseksi, osaamisen hankkimista ohjaavaksi, työllistymiseen johtavaksi ja elinikäisen oppimisen tavoitteet mahdollistavaksi. Kehitetään ja pilotoidaan työhönvalmennusmallia siirtymävaiheiden tukemiseen. Kehitetään yhteistyötä vammaispalvelujen kanssa ja uudistetaan ura- ja jatkosuunnittelua työllistymistä edistävämmäksi. Huomioidaan opiskelijan osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen koulutuksen päättymisen / työllistymisen jälkeen.

3. Kehittää digitaalisia ratkaisuja opiskelijan oppimisen ja osaamisen dokumentoinnin ja näkyväksi tekemisen  sekä työllistymisen tueksi  Osaamistodistusten kehittäminen ja hyödyntäminen digitaalisilla ratkaisuilla.

Hanketta koordinoi Keskuspuiston ammattiopisto. Luovin lisäksi yhteistyökumppaneita ovat Spesia, Optima Samkommun ja Aitoon Emäntäkoulu. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

 

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.