Oulu

Ammattiopisto Luovin Oulun yksikkö toimii Veteraanikadulla ja Nahkatehtaankadulla lähellä kaupungin keskustaa.

Oulun yksikön yhteydessä Nahkatehtaankadulla on viihtyisä vuonna 2014 täysin uudistettu Asuntola Oppimestari. Opiskelijoiden käytössä on myös esimerkiksi kuntosali.

Kun haluat tutustua Oulun yksikköön ja koulutuksiin tarkemmin,
1) voit sopia tutustumiskäynnin
2) hakea meille oppilaitokseen tutustumisjaksolle VALMA- tai TELMA-koulutukseen
3) tai hakea meille koulutuskokeiluun.

Kysy lisää opiskelusta ja koulutuksista:

 • Opintotoimisto: opintotoimisto(a)luovi.fi
 • Info puh. 020 757 4005
 • Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(a)luovi.fi
 • Henkilöhaku

Tietoa opiskelijalle


Lukuvuoden työpäivät ja loma-ajat. Lukuvuosi jakaantuu jaksoihin, joista jokaiselle laaditaan oma lukujärjestyksensä. Saat lukujärjestyksen luokanvalvojalta ennen uuden jakson alkua.

Ravintolat ja opiskelijaruokailu

Oulun yksikössä toimii opiskelijoiden oppimisympäristönä ravintola Kasarmi.

Ammatillisten perustutkintojen ja valmentavien (VALMA ja TELMA) opiskelijoille tarjotaan maksuton lounas koulupäivinä. Opiskelijoiden ruokailuaika on klo 10.30-13.30. Ilmoitetut erityisruokavaliot huomioidaan opiskelijaruokailussa. Mikäli tarvitset ruokailuusi muita erityisjärjestelyjä, ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai opintoneuvojaan. Lounaslistat näet täältä.

Veteraanikadun opiskelijat ruokailevat Ravintola Kasarmissa ja Nahkatehtaankadun opiskelijat Ravintola Hilikussa. Ylijäämäruokaa voi ostaa lounasajan lopuksi Ravintola Kasarmista klo 13.30–13.45.

Ravintola Kasarmin ruokailuajat opiskelijoille

 • ma–pe lounas  klo 10.30–13.30 (porrastetusti lukujärjestyksen mukaan)

Kahvila Pikkuporstua

Kasarmilla sijaitsevasta kahvila Pikkuporstuasta voit ostaa kahvia, kahvileipää, virvokkeita ja myös joitakin päivittäistavaroita. Kahvio on opiskelijoiden oppimisympäristö. Kahvion läheisyydessä toimii myös Oulun yksikön opiskelijoiden oppimisympäristönä toimiva Pikku Putiikki.

Kuljetukset ja autopaikat

Jos tarvitset koulupäivän aikana kyydin esimerkiksi lääkäriin, ota yhteyttä opintoneuvojaan. Infosta voit kysyä polkupyörää lainaan.

Oppilaitoksen tontilla on rajoitettu määrä autopaikkoja. Autopaikat jaetaan syksyllä terveydellisten syiden perusteella niitä tarvitseville. Autopaikkahakemus täytyy tehdä erikseen.

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö

Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstöön kuuluu mm. opintoneuvojia, opinto-ohjaajia, psykologi ja työhönvalmentajia.  He ovat tukenasi koko opiskeluaikasi mm. erilaisissa hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. He myös osallistuvat opintopolkusi suunnitteluun ja toteutukseen yhteistyössä opettajien ja ohjaajien kanssa. Opiskeluhyvinvoinnin henkilöstö tekee yhteistyötä myös lähiverkostojesi, kuten hoitavien ja kuntouttavien tahojen kanssa. Lue lisää Opiskeluhuoltosuunnitelmasta.

Opintosihteerit työskentelevät Veteraanikadulla Komentajan talon toisessa kerroksessa. Opintotoimistosta saat opiskelutodistuksen ja opintokortin. Muistathan ilmoittaa opintotoimistoon henkilö- ja osoitetietojesi muutokset. Ilmoita myös asuntolasta muuttosi. Opintotoimiston sähköpostiosoite on opintotoimisto(a)luovi.fi.

Oulun kaupungin kuraattori- ja psykologipalvelut

 • Kuraattorina toimii Pekka Kallio puh. 040 632 6471
 • Psykologin tavoitat numerosta 040 632 6149

Opiskeluterveysasema

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot toimivat ajanvarauksella Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa osoitteessa

 • Kajaanintie 48 A, 3 B kerros, 90220 Oulu (pyörätuolia käyttävät 48 B)
 • Ajanvaraus ma, ti, to klo 8–16 ja ke, pe klo 8–14 puh. (08) 558 46310.

Terveydenhoitajina toimivat Lea Ilus ja Arja Kalapudas  lea.Ilus(a)ouka.fi / arja.kalapudas(a)ouka.fi.

Lisätietoja opiskeluterveydenhuollosta saat Oulun kaupungin nettisivuilta. Opiskelijat voivat kysyä terveyteen liittyviä asioita myös terveyspalveluiden nettineuvonnasta Omahoitopalvelussa.

Äkilliset sairastapaukset hoidetaan terveysasemien tai hyvinvointikeskusten akuuttivastaanotolla. Katso lisätietoja täältä.
Hammashoidon yhteystiedot löydät täältä.

Opiskelijakunta

Oulun yksikössä toimii opiskelijoiden yhteinen opiskelijakunta. Opiskelijakunta antaa opiskelijoille mahdollisuuden vaikuttaa oppilaitoksemme toimintatapoihin, ilmapiiriin ja viihtyisyyteen. Opiskelijat valitsevat opiskelijakunnan hallituksen. Hallituksessa on mukana opiskelijoiden ja henkilökunnan edustajia.

Ota rohkeasti yhteyttä opiskelijakunnan jäseniin, kun tarvitset heidän tukeaan opiskeluun tai asuntolassa asumiseen liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä suoraan opiskelijakunnan hallituksen jäseniin. Heidän yhteystietonsa saat opiskelijakunnan hallituksen yhteyshenkilöltä.

 • Yhteyshenkilönä toimii ohjaaja Timo Kaurala puh. 040 319 3577
 • Tutorvastaavana toimii ohjaaja Marja Kokko, puh. 040 319 3965

Ohjattu vapaa-ajan toiminta

Vapaa-aikana voit osallistua monipuoliseen ja ohjattuun harrastustoimintaan. Opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan Oulun yksikössä pyritään järjestämään erilaisia toiminnallisia ryhmiä ja kerhoja. Suosittuja ovat olleet kokkikerho, musiikki-, ja liikuntakerhot.

 • Ohjaajana toimii Timo Salo, puh. 040 319 3922

Ohjaajan työhuone on Nahkatehtaankadulla Asuntola Oppimestarissa. Vapaa-ajan toiminnasta tiedotetaan tarkemmin ilmoitustauluilla.

Liikuntasali ja kuntosali ovat käytettävissä Nahkatehtaankadulla opiskelijavuorojen aikana.

Kulunvalvonta

Opiskelijoilla on käytössä kulunvalvonta-avaimet. Avain on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa muiden käyttöön. Avaimen haltijana vastaat oman avaimesi käytöstä. Avaimet toimivat sähköisinä tunnisteina, joiden avulla kulku- ja ruokailutapahtumia pystytään seuraamaan ja ohjaamaan.

Opiskelijoilla on kulkuoikeudet Nahkatehtaankadulla klo 7.30–20.00 välisenä aikana. Pääovi on auki arkisin klo 7.30–16.15. Avaimella pääsee ovista sisään ilta-aikaan kello 20 saakka. Kulkuoikeuksia voidaan määritellä lukuvuoden aikana uudestaan.
Jos avain katoaa tai rikkoutuu, ilmoita heti opintotoimistoon niin saat uuden avaimen.

Vahtimestari

Kiinteistövahtimestarina toimii Martti Lipponen, puh. 040 319 3303

Hei! Kuulisimme mielellämme palautteesi sivustostamme, jotta voimme palvella jatkossa entistä paremmin.

Miten arvioisit Luovi.fi -sivuston käyttökokemuksesi?

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.